Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea care ar urma să interzică fumatul în spații publice, la un pas de aprobare. Votul deputaților va fi decisiv

Publicat

fumat_tigaraDeputaţii vor să interzică fumatul în spaţiile publice. Un prim pas a fost făcut în comisia de sănătate, unde aleşii au votat favorabil un proiect de lege care impune această interdicţie.

Propunerea de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun (PLx 399/2011), a primit, marți, raport favorabil de la Comisia de sănătate și familie din Camera Deputaților.

În Comisia de sănătate au fost adoptate mai multe amendamente, printre care cel mai important, referitor la definirea spațiului public închis, care duce practic la interzicerea fumatului în aproape toate spațiile publice închise. Excepție fac penitenciarele de maximă siguranță și zona de tranzit a aeroporturilor internaționale, unde se vor amenaja spații destinate exclusiv fumatului.

Fumatul nu va fi permis în locurile de joacă sau alte spații destinate copiilor, închise sau deschise. În aceste spații va fi interzisă inclusiv utilizarea țigărilor electronice. De asemenea se interzice complet fumatul și în instituțiile medicale, de învățământ, de stat și private, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului. Astfel, nimeni nu ar mai avea voie să fumeze în instituţii publice, în parcuri, în apropierea locurilor de joacă, dar nici în baruri, restaurante sau cluburi.

Totodată și reclama în cazul produselor de tutun va fi mai strict reglementată. Potrivit unui alt amendament adoptat marți, în unitățile în care se comercializează produse din tutun nu va fi permisă afișarea acestora în locurile de trecere obligatorie, cum sunt casele de marcat. De asemenea, posturile de radio și de televiziune naționale vor pune la dispoziție autorităților și ONG-urilor cu activitate în domeniul reducerii consumului de tutun un spațiu de emisie de 30 de minute săptămânal, dedicat educației pentru prevenirea consumului de tutun.

Sancţiunile pentru cei care îşi aprind totuşi ţigara în aceste locuri sunt între 100 şi 500 de lei, pentru persoanele fizice. Acestea ajung între 5000 și 15.000 lei, plus suspendarea sau închiderea activității, pentru persoanele juridice.

Propunerea intră în plenul Camerei Deputaţilor, pentru votul final, săptămâna viitoare.

sursa: digi24.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dumnezo

    miercuri, 11.11.2015 at 15:09

    Atunci faceti spatii pentru fumatori peste tot in **** mea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax