Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea care interzice actele de hărţuire, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Valoarea amenzilor

Publicat

hartuire

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, potrivit căreia sunt interzise actele de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică, atât în public, cât şi în privat.

„Este interzis orice comportament de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică definite conform prezentei legi, atât în public, cât şi în privat”, se arată în actul normativ.

Legea prevede, de asemenea, că aceste acte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 3.000 lei la 10.000 de lei, dacă fapta nu a fost săvârşită în condiţii care, potrivit legii penale, este considerată infracţiune.

Dispoziţiile acestei legi vor fi puse în practică de Ministerul Afacerilor Interne, prin ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Române, ofiţerii şi subofiţerii din cadrul Jandarmeriei Române, ofiţerii şi agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei de Frontieră Române, în zona de competenţă, precum şi de către poliţiştii locali.

Avocata Elenina Nicuț declara, pentru vice.com, că parlamentarii au votat fără să se gândească la implicațiile pe care definițiile laxe ale hărțuirii ar putea să le aibă asupra protestatarilor din Piața Victoriei.

„Protestatarii sunt absolut vulnerabili în fața acestor modificări legislative, dacă vor intra în vigoare. Se pot încadra atât la hărțuire, dar mai ales la hărțuire psihologică, că ea nu mai ține de gen. Vorbim de tot ce înseamnă proteste, cuvinte, pancarte. Am avut un întreg spectacol, dar s-a închis, că amenda minimă e 3 000 de lei pentru o glumiță. Deci libertatea de exprimare, putem să o îngropăm”, a spus Nicuț.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax