Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea care interzice reclamele la medicamente a fost respinsă definitiv de Senat, după solicitarea de reexaminare în Parlament

Publicat

medicamenteSenatul a respins luni în plen legea ce prevede interzicerea reclamelor explicite pentru medicamente la radio și televiziune, precum și interzicerea totală a publicității pentru medicamentele care se eliberează cu rețetă, ca urmare a cererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis. Senatul este camera decizională, astfel că legea este respinsă definitiv.

Președintele Klaus Iohannis a arătat în cererea sa din 9 ianuarie că „jurisprudența europeană a stabilit fără echivoc caracterul exhaustiv al normelor (…) în ceea ce privește publicitatea la medicamente și, prin urmare, în această materie statele membre nu pot adopta norme mai restrictive și nici norme cu un conținut diferit”.

Reamintim faptul că Senatul a aprobat, în decemmbrie, un proiect de modificare a legii publicității și legii audiovizualului prin care se interzic reclamele radio și TV pentru medicamente. Senatul a fost camera decizională, după ce Camera Deputaților a adoptat-o tacit, iar legea a fost trimisă spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.

Dacă actul normativ ar fi intrat în vigoare ar fi fost o lovitură dură pentru media, deoarece ar fi dus la diminuarea semnificativă a bugetului de publicitate rulat în prezent de mass-media.

Legea nu a fost modificată în circuitul parlamentar ca urmare a cererii de reexaminare, ci a fost respinsă în forma în care a fost trimisă la promulgare.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax