Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Legea care le interzice minorilor să fumeze în spații publice ajunge la vot final în Camera Deputaților. Ce amenzi sunt prevăzute

Publicat

tineri

Legea care le interzice minorilor să fumeze în spații publice a trecut tacit de Senat și urmează să fie dezbătută și votată de Camera Deputaților.

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, a citit nota de adoptare tacită a propunerii legislative, care a trecut termenul de dezbatere și vot pe 21 decembrie.

În proiectul de modificare a Legii 349/2002, se interzice consumul de tutun persoanelor sub 18 ani în drumuri publice, parcuri, stadioane, instituții culturale, săli de spectacole, unități economice, mijloace de transport, autogări, gări, aeroporturi și unități de învățământ, precum și pe o rază de 200 metri în jurul acestora.

Ce amenzi primesc minorii care fumează în locuri publice

Nerespectarea acestei legi se va sancționa cu o amendă contravențională de la 100 la 500 lei. Proiectul a fost inițiat de un grup de parlamentari PSD și PNL și va fi dezbătut de Camera Deputaților, for decizional.

Inițiatorii proiectului, un grup de parlamentari PSD și PNL, au explicat și de ce au ales să inițieze aceste modificări legislative.

„Văzând legislaţia naţională în domeniul ordinii publice, constatăm că Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice sancţionează contravenţionale consumul de alcool de către minori, însă această lege şi nici alta nu sancţionează în niciun fel consumul de tutun (fumatul în rândul minorilor).

Ca urmare a acestor evidenţe, constatăm că legislaţia din România nu conţine prevederi prin care să fie sancţionat consumul produselor din tutun de către minori şi drept urmare, eforturile autorităţilor, cadrelor didactice şi persoanelor implicate în prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun (fumatului) de către această categorie, sunt lipsite de rezultate”, se arată în expunerea de motive a proiectului de act normativ.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Popa marcel

    marți, 07.02.2023 at 11:43

    Cade Bucureștiul azi mâine și politicienii dorm liniștiți.Despre legea asta cu fumatul la minori este același lucru ca și cu câini.Ne mișcăm s-o arătăm că noi lucrăm.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax