Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea care prevede castrarea pedofililor nu a trecut de Senat. Mai lipseau opt voturi pentru adoptarea proiectului

Publicat

senat Legea privind combaterea și prevenirea actelor cu caracter pedofil și a infracțiunilor contra libertății și integrității sexuale ale persoanelor a fost respinsă, joi, de Senat. Doar 77 de senatori au votat ”pentru”, însă erau necesare 85 de voturi pentru adoptarea unui proiect organic.

Şapte parlamentari au votat pentru respingerea propunerii legislative privind combaterea şi prevenirea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale ale persoanelor, iar patru senatori s-au abţinut.

Senatorii au aplaudat la anunțul că propunerea a strâns 77 de voturi favorabile, crezând că proiectul a fost adoptat, însă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le-a precizat că propunerea legislativă, care are caracter organic, nu a trecut deoarece nu are cele 85 de voturi necesare.

Acest proiect propune ca tratamentul de castrare chimică să se efectueze în secții specializate în condiții de securitate în regim spitalizat sau ambulatoriu pentru continuarea tratamentului în perioada pentru care făptuitorul a acceptat să îl urmeze.

De asemenea, procedurile de evaluare a făptuitorului în vederea administrării tratamentului de castrare chimică aerau propuse să înceapă numai după șase luni de la începerea executării pedepsei.

În proiect se mai arată că tratamentul de castrare chimică se administrează numai după obținerea avizelor favorabile de la un psiholog, medicul sexolog şi psihiatru.

Senatul este primă Cameră sesizată, forul decizional fiind Camera Deputaţilor.

sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax