Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea confiscării extinse a averii, promulgată. Vezi care sunt infracţiunile pentru care se pot confisca bunurile

Publicat

Persoanele condamnate pentru anumite infracţiuni la minim 5 ani de închisoare îşi pot pierde o mare parte din bunurile deţinute, după ce Legea confiscării extinse a averii a fost promulgată, marţi, de preşedintele Traian Băsescu.

Dacă persoana este condamnată pentru comiterea unei infracţiuni pedepsită cu închisoarea de 5 ani sau mai mult, magistraţii pot dispune confiscarea şi a altor bunuri, faţă de cele pentru care există suspiciuni că nu au putut fi obţinute prin mijloace legale. Nu este nevoie să fie dovedit caracterul ilicit al acestora, însă sunt amintite condiţii:

-. valoarea bunurilor dobândite de persoana condamnată, într-o perioadă de 5 ai înainte şi, dacă este cazul, după momentul săvârşirii infracţiunii până la data emiterii actului de sesizare a instanţei, depăşeşte în mod vădit veniturile obţinute de acesta în mod licit

– instanţa are convingerea că bunurile respective provin din activităţi de natura celor care au atras condamnarea

Dacă nu sunt identificate bunurile supuse confiscării, sunt preluate bani şi alte bunuri de valoarea respectivă. Se confiscă, de asemenea, bunurile şi banii obţinuţi din exploatarea sau folosirea bunurilor supuse confiscării.

Infracţiunile care pot duce la confiscarea extinsă a averii sunt cele de: corupţie, evaziune fiscală, proxenetism, trafic de droguri, trafic de persoane, spălare de bani, infracţiuni pedepsite de legea privind prevenirea şi combaterea terorismului, iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gabi

    joi, 19.04.2012 at 09:31

    Cum vine asta: „infracţiuni privind prevenirea şi combaterea terorismului”? Prevenirea si combaterea terorismului sunt infractiuni? Sau e vorba de infractiuni in randul politistilor? Daca da, e chiar hilar faptul ca trebuie inclus asa ceva intr-o lege. Si atunci, terorismul e in regula, nu se pedepseste?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax