Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea construcţiilor va fi modificată. Noutăţi pentru cei care vor să-şi ridice o casă în regie proprie

Publicat

case in constructieModificări în aplicarea Legii construcţiilor au fost aprobate de Parlament şi urmează să fie promulgate. Românii care vor să-și construiască o casă în regie proprie vor trebui să țină cont de aceste schimbări.

Cei care vor să își construiască o casă cu etaj la ţară trebuie să ştie că nu mai au voie să o facă în regie proprie. Noua lege în construcţii îi obligă să angajeze un diriginte de şantier, dar şi alţi experţi în domeniu.

Potrivit modificărilor aduse la lege, Inspectoratul de Stat in Constructii este obligat să verifice dacă aceia care își construiesc case respectă sau nu normele de stabilitate și rezistență.

Noua lege a fost votată miercuri de deputaţi, urmează să fie promulgată de preşedinte şi va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Pana acum, proprietarul unei noi construcții cu etaj avea nevoie de o autorizaţie şi de un plan al casei şi putea să ridice imobilul împreuna cu vecinii, prietenii şi rudele.

De acum înainte, legea îi obligă pe constructori să respecte mai multe condiții: rezistenţa mecanică, stabilitate, securitate în caz de incendiu, lipsa de poluare, accesibilitatea în exploatare, izolarea termică.

Un număr de 9232 de locuințe au fost date în folosință în primul trimestru din acest an, în creștere cu 962 locuințe (11,6%) față de perioada similară a anului trecut, iar 54,3% dintre acestea au fost construite în mediul urban, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Numărul locuințelor realizate din fonduri private a crescut cu 734 în primele trei luni din acest an.

În perioada ianuarie — martie 2015, în mediul urban au fost finalizate 5.011 locuințe iar în mediul rural 4.221 unități.

În regiunea București — Ilfov au fost finalizate 2.521 locuințe, în creștere cu 1.023 unități față de perioada similară a anului trecut, iar în regiunea Centru au fost finalizate 1.363 locuințe, cu 615 mai multe comparativ cu primele trei luni din 2014. Pe de altă parte, în regiunea Sud-Vest Oltenia numărul locuințelor finalizate în aceeași perioadă a scăzut cu 127, până la 426, iar în regiunea Nord-Est scăderea a fost de 87 de unități, la 1.057 unități.

surse: realitatea.net, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. GateMaster Cluj

    miercuri, 18.12.2019 at 12:01

    Interesant articol. Foarte util !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax