Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea „Dai casa băncii și scapi de datorii” a trecut de Comisia pentru Buget a Camerei Deputaților. Urmează votul în plen

Publicat

casa ipoteca banca Legea dării în plată cu efect liberatoriu a imobilelor ipotecate în favoarea băncilor („Dai casa băncii și scapi de datorii”) a fost avizată pozitiv de Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci a Camerei Deputaților, a anunțat, pe contul să de Facebook, inițiatorul politic al legii, deputatul PNL Daniel Cătălin Zamfir.

Practic, dacă legea va fi adoptată, o persoana fizică care nu mai poate onora plata ratelor la un credit, poate ceda bancii bunul ipotecat iar datoria să se stingă. Proiectul de lege a fost deja aprobat de plenul Senatului, pe 26 octombrie, iar Camera Deputaților este cameră decizională în acest caz. În camera superioară, proiectul a primit 105 voturi „pentru” și 2 abțineri.

Proiectul Legii dării în plata cu efect liberatoriu, scris de avocatul și profesorul de drept Gheorghe Piperea, inițiat în Parlament de deputatul Daniel Zamfir si semnat de alti 155 de deputați din toate partidele politice. Legea prevede ca datornicii ale căror locuințe au fost ipotecate și sunt executate silit să renunțe de bunăvoie la acestea și să scape astfel, definitiv, de întreaga datorie către bancă.

„Prezentul proiect de lege, care transpune si prevederile Directivei 2014/17/UE a Parlamentului European, și a Consiliului, își propune să creeze un mecanism prin intermediul căruia predarea de către debitor creditorului a imobilului aflat în proprietatea sa, ca urmare a acordării de către acesta din urmă a unui credit, săstingă integral obligația debitorului. Darea în plată reprezintă o soluție echitabilă atât pentru debitor, cât și pentru creditor care, la momentul acordării creditului, a apreciat că imobilul adus ca garanție acoperă valoarea acordată”, se arată în expunerea de motive a legii.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax