Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea dării în plată, aviz NEGATIV de la Ministerul Justiției şi Consiliul Superior al Magistraturii

Publicat

impozit casa Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au avizat negativ proiectul legii dării în plată. Miercuri, proiectul s-ar putea dezbate în plenul Senatului.

Ministerul Justiției și Consiliul Superior al Magistraturii, două instituții despre care nu se poate aprecia că sunt controlate de bancheri, au emis avize negative la proiectul legii dării în plată.

Ministerul Justiției și CSM au dat aviz negativ acestei propuneri, lucru care a fost trecut sub tăcere de inițiatori. Mai mult, a fost foarte dificil pentru presa să obțină documentele respective.

În acest moment, există două variante, potrivit hotnews.ro. Fie legea trece în actuala formă, fie legea trece cu amendamentele propuse.

Dacă legea trece așa cum e ea în prezent, programul Prima Casă va disparea, iar băncile vor scumpi avansul pentru împrumuturile imobiliare până la 40%. Altfel spus, tinerii care vor dori să își ia un apartament/casă, vor avea nevoie de mult mai mulți bani decât în prezent. Nu va fi Apocalipsa (România a trecut prin momente mai dificile) dar efectele vor fi pe buget (taxe și impozite) și foarte probabil pe curs. Adică vor plăti nu doar cei care nu au bani de rată la bancă și cărora și așa le e greu, ci și ceilalți.

Dacă legea trece cu amendamente, deși ar fi mai corect din punct de vedere economic, imaginea băncilor (și așa precară) se va înrăutăți. Inițiatorii vor pune eșecul pe seama lobby-ului bancar, iar băncile vor traversa din nou momente deloc plăcute. Dar acesta este un cost al comportamentului pe care uneori l-au manifestat față de clienți.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate