Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Legea Educaţiei, considerată adoptată, în plenul Parlamentului

Publicat

deputati

Prin asumarea răspunderii Guvernului de marţi, în Parlament, Legea Educaţiei este considerată adoptată, însă nu fără a atrage nemulţumiri din partea Opoziţiei. Motivul pentru care Legea mult-controversată a trecut etapa discuţiilor  a fost enunţat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, care a declarat, în plen, că, odată cu retragerea semnăturilor reprezentanţilor PNL de pe moţiunea de cenzură, actul legislativ este adoptat. Retragerea parlamentarilor PNL, cu 22 de semnături a făcut ca pe moţiunea de cenzură să mai rămână alte 116, insuficiente pentru depunerea şi dezbaterea acesteia.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană – care, marţi, nu s-a aflat la prezidiul lucrărilor, ci în sală – a subliniat că va sesiza Curtea Constituţională faţă de procedura prin care a fost adoptată Legea Educaţiei. Parlamentarii PSD au părăsit dezbaterile în plen, odată cu discuţia acestei Legi. La rândul lor, reprezentanţii PNL au precizat că vor contesta şi ei la CC modul de adoptare al Legii Învăţământului, considerând că asumarea răspunderii Guvernului în acest sens este neconstituţională.

Precizăm că Legea Educaţiei a fost semnată, marţi, de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase şi vicepreşedintele Senatului, Alexandru Pereş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax