Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Legea electorală, adoptată în Parlament. Pragul electoral a fost eliminat

Publicat

deputati

Legea electorală a fost adoptată, marţi, de Camera Deputaţilor, for decizional. Astfel, pentru alegerile din acest an, a fost eliminat pragul electoral şi va fi scrutin uninominal majoritar într-un singur tur.

Vor fi aleşi senatori şi deputaţi dintre câştigătorii în colegiul în care au candidat. În judeţele în care minorităţile au peste 7% reprezentare, va fi câte un mandat de parlamentar în plus.

Pragul electoral de 5% a fost eliminat, iar colegiile vor fi delimitate la fel ca în 2008.

Legea a fost adoptată în formula propusă de liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta. Au fost respinse amendamentele PDL privind reducerea numărului de parlamentari la 300, precum şi cele ale UDMR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. radu

    marți, 22.05.2012 at 19:39

    ce parlamentari sa reduca ca la hamesitii astia de la usl nu le ajung nici locurile actuale

  2. ion

    marți, 22.05.2012 at 22:12

    nu vor *******., sa reduca numarul de parlamentari,sa ramana ******** lor fara masina la scara sa le duca la servici si la cumparaturi acum sa vazut adevarata fata a lui PONTA ca este zero barat si interesele de partid primeaza in fata cetatenilor,USL=mincinosi!!!!

  3. PONTA

    joi, 24.05.2012 at 20:54

    USL=fii si nepoti de comunisti,toti au legaturi cu familii comuniste care au condus ministere si secretari de judete,vezi NASTASE fiu de ministru comunist condamnat la 2 ani de puscarie,ajuns si el prim ministru si a furat cu doua maini,o mare rusine sa votezi asa oameni,trezitiva romani!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax