Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea „împotriva leneșilor” a trecut votul final. Asistații sociali vor FI OBLIGAȚI să meargă la muncă

Publicat

roman asistati sociali

„ S-a terminat! Mulțumesc celor care au votat împotriva puturoșilor! , așa a reacționat Florin Roman după ce legea „împotriva leneșilor” a trecut de votul final. Amendamentul „Roman”, cum îl numește deputatul de Alba, se adresează asistaților sociali care refuză un loc de muncă. Legea vine în ajutorul primarilor, comunităților locale, care îi vor putea obliga pe asistații sociali, apți de muncă, să participe la munci sezoniere și la solicitări venite din partea celor care caută forța de lucru.

Amendamentul inclus și adoptat în modificările legii venitului minim garantat prin care asistații sociali ce refuză un loc de muncă sau participarea la cursuri de pregătire profesională pot rămâne fără ajutor social, a fost votat miercuri 20 iunie, în Camera Deputaților, cu 274 de voturi pro și 4 contra.

Inițiatorul legii, deputatul de Alba, Florin Roman declara săpămâna trecută într-o postare pe Facebook:„ Acest amendament modifică forma inițială, care suspenda plata ajutorului social la trei refuzuri, ceea ce a generat un lanț al slăbiciunilor, care a însemnat peste 220.000 de asistați sociali. Legea împotriva puturoșeniei se adresează celor apți de muncă, oameni care preferă să lenevească pe spinarea statului, nu celor care cu adevărat au nevoie de sprijin financiar.”

Noua lege permite primarilor, „să-i pună la muncă pe toți cei apți, iar in plus, comunitățile locale îi pot obliga pe asistații sănătoși să participe la munci sezoniere și la solicitări venite din partea celor care caută forța de muncă…Acest amendament este împotriva celor care beau în cârciumă, dar refuză să muncească. Dar și împotriva celor care nu-și trimit copii la scoală, tocmai pentru a beneficia de ajutorul social”  încheia declarația Florin Roman.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax