Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Legea insolvenţei persoanelor fizice intră în vigoare doar din 1 ianuarie 2018. Decizie la Parlament

Publicat


Prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii insolvenței persoanelor fizice până la 1 ianuarie 2018 a fost adoptată, marţi, de Camera Deputaţilor, for decizional. Deputaţii au adoptat Ordonanța Guvernului 6/2017 cu 264 voturi „pentru”, unul „împotrivă” și două abțineri.

Deputatul liberal Ioan Cupșa a spus legea este așteptată de peste doi ani și a făcut apel la miniștrii Justiției și de Finanțe să ia toate măsurile pentru ca actul normativ să fie aplicat.

„Facem apel la ministrul Justiției, la ministrul de Finanțe să facă ce trebuie pentru ca această lege așteptată de peste doi ani să fie aplicată”, a transmis Cupșa.

Deputatul UDMR Marton Arpad a amintit că legea a fost adoptată în 18 iunie 2015 și avea termen de intrare în vigoare șase luni.

„Teoretic, în 18 decembrie 2015, trebuia legea să intre în vigoare și de atunci suntem în prorogări. Foarte mulți cetățeni sunt într-o situație economică destul de gravă, (…) avem nevoie de această instituție”, a adăugat Marton Arpad. El a spus că este ultima dată când UDMR va vota o astfel de prorogare.

„E clar că până în 1 ianuarie nu are cum să intre în vigoare, dar instituțiile trebuie să-și facă treaba și legea să intre în vigoare pentru că cetățenii au nevoie de ea”, a adăugat deputatul UDMR.

Camera Deputaților este for decizional.

sursa: realitatea.net


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Oficial MFP: Prețurile diferite față de UE la carburanți nu sunt determinate de nivelul taxelor

Publicat

scumpiri

În România ponderea taxelor în prețurile finale ale benzinei fără plumb și motorinei sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană, susține Attila Gyorgy, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice (MFP), răspunzând unei interpelări adresate de un deputat. „Astfel, la benzina fără plumb această pondere reprezintă 54% din prețurile finale, iar la nivelul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, filmul dedicat fenomenului Pitești, în care joacă Kira Hagi, va fi proiectat la Alba Iulia

Publicat

ÎNTRE CHIN ȘI AMIN, primul film artistic având ca temă Experimentul Pitești, unul dintre cele mai teribile experimente de reeducare prin tortură din istoria modernă, va fi difuzat marți, 22 octombrie, ora 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. În film joacă și Kira Hagi, fiica lui Gheorghe Hagi. Acesta s-a arătat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Pădurarul care apare în ancheta RECORDER, snopit în bătaie după apariția reportajului

Publicat

Răzvan Cenușă, pădurarul din comuna Moldoviţa, judeţul Suceava, care a avut curajul să apară într-un reportaj realizat de jurnaliştii de la Recorder, în care se arată cum se fură legal din pădurile Bucovinei, a fost snopit în bătaie după difuzarea materialului.  Informația a fost făcută publică de activistul de mediu Tiberiu Boşutar pe site-ul său, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

REVOLTĂTOR: Voluntarii care refăceau locuința unei familii sărmane din Gorj, reclamați de vecinii invidioși

Publicat

Mai mulți localnici din satul Bobu (Gorj) au depus reclamații contra voluntarilor veniți să refacă locuința unei familii sărace. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați de zgomotul produs, iar unii săteni chiar îi înjurau pe voluntari atunci când treceau prin fața casei, scrie publicația locală igj.ro. Sătenii s-au plâns la primărie că sunt deranjați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate