Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea Offshore în Camera Deputaților. USR propune ca banii din redevențe să ajungă la Pilonul II de pensie

Publicat

calculator finante economie

Mai mulți deputați USR propun ca redevenţele şi impozitul asupra veniturilor suplimentare datorate de titularii de acorduri petroliere offshore ar trebui să fie transferate în conturile românilor din Pilonul 2 de pensii. Ba mai mult administratorii fondurilor să investească cel puţin 50% din ele în industria chimică, petrochimică şi în energie.

Într-o postare pe Facebook, Cristina Prună declară cu : „Am depus astăzi alături de Claudiu Nasui și Cristian Ghinea un amendament la Legea Offshore. Vrem ca de redevențe și impozit asupra veniturilor suplimentare datorate de titularii de acorduri petroliere offshore, să beneficieze toți românii, prin investiții!

Astfel, propunem ca aceste fonduri să meargă în investiții în conturile românilor din Pilonul 2 de pensii și ca administratorii acestor fonduri să investească cel puțin 50% din ele în industria chimică, petrochimică și în energie. Astfel, de aceste fonduri ar beneficia toți românii și ele s-ar duce înspre investiții în țara noastră.

De ce dorim acest lucru?

Vrem ca veniturile din exploatarea gazelor naturale offshore să ajungă în buzunarele oamenilor și să creeze bunăstare și creștere economică! Nu vrem ca acești bani să fie aruncați pe fereastră și să ajungă în buzunarele firmelor de casă ale partidelor care să-i cheltuiască pe studii de prefezabilitate și fezabilitate, printr-un Fond special obscur, așa cum propune Liviu Dragnea.

Vrem să ne asigurăm că acești bani colectați la Pilonul 2 vor finanța judicios proiecte viabile din energie (centrale în cogenerare, investiții în infrastructură – regenerabile, extinderea rețelei de conducte de gaz, rețele de transport inteligente pentru energia electrică, stații de reîncărcare cu gaze naturale comprimate, electromobilitate) și petrochimie (industria îngrășămintelor, a maselor plastice, a PVC-ului etc.).

Trebuie să fim conștienți și că declinul demografic accentuat va pune o presiune din ce în ce mai mare pe actuala configurație a sistemului public de pensii. Considerăm, așadar, că o asemenea măsură poate fi un element esențial prin care românii pot simți în propriile buzunare beneficiile exploatării gazelor din Marea Neagră. Acești bani nu trebuie să acopere cine știe ce găuri bugetare create de guvernări iresponsabile.

Vom susține acest amendament săptămâna viitoare când legea va intra în dezbatere în comisiile reunite.”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax