Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea prin care aleşii locali primesc PENSII SPECIALE, adoptată tacit de Camera Deputaţilor. Reacția unui vicepreședinte din Alba

Publicat

parlamentPropunerea legislativă prin care primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene vor primi pensii speciale a fost adoptat marţi tacit de Camera Deputaţilor.

Propunerea legislativă, semnată de un grup de 30 de deputaţi şi senatori de la PSD, PNL, UDMR, prevede că primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene care au vârsta standard de pensionare vor beneficia de pensii speciale, prevedere aplicându-se şi celor care au deţinut astfel de funcţii anterior intrării în vigoare a actului normativ.

Cuantumul indemnizaţiei pentru limita de vârstă se acordă în limita a trei mandate şi de calculează că produs al numărului lunilor de mandat cu 0,55 din indemnizaţia brută lunară. Indemnizaţia se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensie şi se suportă din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, se mai arată în proiect.

Pentru mandatele incomplete, indemnizaţia se calculează proporţional cu perioada de mandat exercitată, care nu poate fi mai mică de doi ani. Termenul pentru votarea propunerii era 2 noiembrie, astfel încât, în absenţa unei decizii a plenului Camerei Deputaţilor, proiectul se consideră adoptat tacit şi va fi trimis Senatului spre dezbatere, în calitate de for decizional.

Prima reacție cu privire la adoptarea tacită a legii a venit de la Florin Roman, vicepreședinte al Consiliuiui Județean Alba care a declarat refuză orice pensie care nu are la bază principiul contributivității.  ”In calitate de vicepreședinte al Consiliului Judetean tocmai aflu ca sunt beneficiarul unei pensii speciale daca aceasta lege trece si de Senat, camera decizionala! Nu sunt de acord si nu doresc pensie specială! Si o sa notific renunțarea la acest drept in scris. Este o lege care generează discriminare, iar pensia trebuie acordată in baza principiului unic al contributivității! Nu e un demers populist, e un demers de normalitate, pentru ca nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege! Sper ca președintele Klaus Johannis nu va promulga o asemenea aberatie, care decredibilizează administrația publica prin parlament!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax