Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea prin care câinii fără stăpân pot fi eutanasiaţi după 14 zile în care nu sunt adoptaţi a trecut de votul Camerei Deputaţilor

Publicat

Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile de când ajung în adăposturi. Proiectul a fost adoptat cu 266 de voturi „pentru”, 23 de voturi „împotrivă” şi 20 de abţineri.

După vot, deputatul PDL Ioan Oltean a declarat, în plenul Camerei, că speră ca „expresia nu mor oamenii când vor câinii să fie o realitate de acum în colo”.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, tot marţi, amendamentul la Legea privind câinii fără stăpân care stabileşte un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.

Comisiile parlamentare au stabilit, luni, un termen de 14 zile în care câinii fără stăpân sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea dacă dispun de resurse pentru a mai păstra animalele în padocuri.

Comisiile de administraţie şi juridică ale Camerei Deputaţilor au adoptat, luni seară, raportul la proiectul legii privind gestionarea câinilor fără stăpân, fiind înregistrate 2 voturi “împotrivă” şi două abţineri, ceilalţi parlamentari votând “pentru”.

Sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raducu

    marți, 10.09.2013 at 21:44

    Faorte bine! Poate se hotaraste si dl Hava sa stranga definitiv si sa nu -i mai lase iar liberi pe cainii de la stadion, din spatele M-urilor de linga Teologie si de pe bulevard si pe cei din parc! Deramjeaza cartiere intregi si sint agresivi,iar turistii care trec prin aceste locuri au ades probleme. Stupid! Sa ii strangi si sa ii lasi iar sa se adune in haite1 Sa faca rost primaria de hingheri rapid, sa ii stringa si sa ii tina inchisi si cine vrea sa mearga sa le duca mincare acolo, nu intre blocuri unde din cauza mizeriei lor e plin de sobolani. In loc de baruri mai bine sa se faca locuri pentru pastrarea cainilor si intretinerea lor sa fie responsabilitatea asociatiilor de protectia animalelor, care au primit bani grei si s-au imbogatit fara sa faca nimic. In judetul unde locuiesc acum nu mai sunt probleme, de ce nu se poate si in Alba Iulia?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax