Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea prin care copiii cadrelor didactice sunt scutiți de taxa de înscriere la facultate, promulgată de Klaus Iohannis

Publicat

scoala profesionala germana alba iulia clasa Copiii personalului didactic și didactic auxiliar aflat în activitate vor fi scutiți de la plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învățământul superior și vor beneficia de gratuitate la cazare în cămine și internate. Legea a fost promulgată luni, 11 iulie, de președintele Klaus Iohannis.

Legea pentru modificarea articolului 63 din Legea educației naționale 1/2011 a fost adoptată de Senat în data de 8 iunie. Documentul mai prevede că de aceste măsuri vor beneficia și copiii personalului didactic și didactic auxiliar pensionat din sistemul de învățământ, precum și copiii orfani de unul sau ambii părinți care au activat în acest domeniu.

Inițiatorii proiectului susțin, în expunerea de motive, că „aceste măsuri pot preîntâmpina, într-o oarecare măsură, abandonul școlar din învățământul superior, care este destul de ridicat”.

sursa: presidency.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax