Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Legea prin care criminalii primesc închisoare pe viață, înregistrată la Camera Deputaților de Florin Roman

Publicat

florin roman

”Legea Alexandra”, proiectul de lege semnat de Florin Roman, deputat PNL de Alba, a fost înregistrat astăzi, 7 august, la Camera Deputaților.

Proiectul prevede modificarea Codului Penal actual, prin eliminarea pedepsei cu închisoarea între 15 și 25 de ani, pentru cei care au comis anumite tipuri de omoruri. Mai exact, Florin Roman vrea ca recidiviștii, cei care au ucis mai mult de două persoane, cei care ucid cu cruzime și cei care iau viața femeilor însărcinate, să fie pedepsiți cu închisoarea pe viață.

”Codul Penal actual prevedea o închisoare între 15 și 25 de ani sau închisoare pe viață pentru anumite tipuri de omoruri, eu practic am scos perioada de 15 ani – 25 și am spus că se pedepsește cu detențiunea pe viață, următoarele tipuri de omor: omor cu premeditare, omor din interes material, omorul pentru a se sustrage ori pentru a sustrage pe altul de la atragerea răspunderii penale sau de la executarea unei pedepse, omorul pentru o perioada care a comis anterior o infracțiune de omor sau o tentativă de infracțiune de omor, adică recidiviștii, asupra a două sau mai multe persoane, cum este și situația de la Caracal, asupra unei femei gravide sau prin cruzime. 

Proiectul încheie un pachet legislativ pe care l-am propus, unele dintre inițiativele legislative sunt înregistrate, altele le-am depus în perioada vacanței.

Depunerea acestui proiect de lege vine la solicitarea celor 55.000 de oameni care au semnat petiția online pentru ”Legea Alexandra””, a declarat Florin Roman într-o conferință de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax