Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Legea prin care elevii și părinții pot cere evaluarea psihiatrică a profesorilor a fost adoptată de Parlament

Publicat

examen profesor

Elevii și părinții vor putea cere oricând examinarea psihocomportamentală a profesorilor şi învăţătorilor, pe baza unei simple reclamații. Proiectul în acest sens a fost adoptat prin vot final la Senat. Dacă va fi promulgat, va intra în vigoare din anul școlar următor.

Proiectul a fost argumentat de inițiatori prin faptul că în multe școli există situații în care conducerea nu poate solicita un examen de evaluare psihiatrică pentru un professor reclamat, deoarece nu are acordul consiliului de administrație, din care fac parte colegii profesorului în cauză. De aceea se introduce posibilitatea ca reclamația să fie depusă la inspectoratul școlar, care poate dispune, la cererea oricărei părți – angajați, părinți, elevi, parteneri sociali, organizații sindicale etc. – un examen medical complet în ce îl privește pe angajatul a cărui aptitudine profesională de natură psihocomportamentală este contestată, scrie legestart.ro.

”În situaţii de inaptitudine profesională de natură psihocomportamentală a personalului angajat într-o unitate şcolară, unitate conexă, casa corpului didactic, inspectorat şcolar, unitatea de învăţământ poate solicita, la sesizarea oricărui factor implicat în procesul educaţional, prin hotărâre a consiliului de administraţie al instituţiei în cauză, un nou examen medical complet”, se arată în proiectul adoptat.

De asemenea, proiectul legislativ modifică procedura de cercetare disciplinară a cadrelor didactice, inclusiv a directorilor de școală, cazuri în care comisiile care vor analiza sesizarea vor fi numite de inspectoratul școlar.

Cadrele didactice pentru care se stabilește o sancțiune disciplinară vor avea dreptul de a o contesta, în termen de 15 zile, la colegiul de disciplină de pe lângă inspectoratul școlar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax