Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea prin care preşcolarii şi elevii până în clasa a IV-a primesc miere polifloră la şcoală, aprobată în Parlament

Publicat

miere

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege prin care copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi confesionale cu program normal de 4 ore, precum şi elevii din învăţământul primar de stat şi privat vor primi lunar 350 de grame de miere polifloră.

Proiectul vizează modificarea şi completarea Legii nr.509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I – IV din învăţământul de stat şi confessional.

„Se acordă gratuit pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și confesionale cu program normal de 4 ore, precum și pentru elevii din învățământul primar de stat și privat miere polifloră, în limita unei cantități de 350 grame miere lunar”, prevede proiectul.

Potrivit documentului, mierea polifloră destinată consumului pentru preşcolari şi elevii din învățământul primar va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, şi va proveni exclusiv din stupinele autorizate.

Achiziţionarea, transportul şi distribuţia mierii poliflore către unităţile de învăţământ pot fi contractate şi de către consiliile judeţene şi consiliile locale, cu asistenţa direcţiilor pentru agricultură.

Resursele financiare vor fi alocate de la bugetul Ministerului Agriculturii, iar legea intră în vigoare din 1 ianuarie 2019.

În expunerea de motive se precizează că este vorba de o cantitate în limita a 60 grame/copil/săptămână. Inițiatorii amintesc că legea pe care prezentul proiect o modifică a fost suspendată în 2015 prin mai multe ordonanțe, motivul fiind lipsa finanțării.

„Actul normativ este imperios necesar pentru a se asigura un aport nutrițional și caloric copiilor care să conducă la asigurarea unei vieți sănătoase a acestora și o dezvoltare echilibrată”, se arată în expunerea de motive.

Printre inițiatorii proiectului se numără și deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax