Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea privind eliminarea incompatibilităţii între funcţia de rector şi cea de parlamentar a fost aprobată de Camera Deputaţilor

Publicat

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, luni, proiectul de lege prin care se propune eliminarea incompatibilităţii între funcţia de rector şi cea de parlamentar. Senatul va avea ultimul cuvânt privind acest act normativ.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de deputaţii Mircia Giurgiu (independent), Tudor Chiuariu (PUNR) şi Petru Movilă (PDL). Cei trei propun ca din legea educaţiei să fie scoasă interdicţia de a ocupa funcţia de rector pe perioada îndeplinirii mandatului pentru persoanele care ocupă o funcţie de conducere sau de demnitate publică.

Preşedintele de şedinţă Viorel Hrebenciuc a anunţat, luni, că în cazul propunerii legislative privind completarea Legii nr.1/2011 privind educaţia naţională „termenul pentru dezbatere şi vot final a fost depăşit, astfel că propunerea legislativă se consideră adoptată”.

Proiectul a ajuns la Camera Deputaţilor în 14 mai 2012, astfel că data la care se împlineşte termenul constituţional pentru dezbatere şi vot final a fost 27 iunie 2012, a explicat Hrebenciuc.

Comisia juridică a propus, cu unanimitate de voturi, respingerea propunerii legislative, precizând că „modificările nu se justifică şi creează o situaţie de ambiguitate legislativă”.

„În urma dezbaterilor, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a hotărât, cu unanimitate de voturi, avizarea negativă a propunerii legislative întrucât eliminarea alin.(3) al art.215 din Legea nr.1/2011 privind educaţia naţională ar conduce tocmai la suprimarea motivaţiei pentru care se propune abrogarea acestuia, deoarece, prin soluţia legislativă propusă, cele două funcţii, respectiv funcţia de conducere sau de demnitate publică, vor putea fi deţinute de aceeaşi persoană, nemaiexistând incompatibilitate între ele, în timp ce în prezent, potrivit normelor legale în vigoare, cele două funcţii nu pot fi deţinute de aceeaşi persoană”, a explicat Comisia juridică.

Proiectul va fi trimis la Senat, care este camera decizională în acest caz.

Sursa: Realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dorina Borcau

    marți, 11.09.2012 at 00:22

    Ce prostie,doamna ministru Andronescu!!Chestia asta e facuta special ca sa mai castige niste bani protejatii USL-ului:rectorii,pusi in functie dupa criterii politice,sa poata fi si parlamentari,ca sa poata fura dublu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax