Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea privind facilitățile fiscale la plata datoriilor a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis


Publicat

anafPreședintele Klaus Iohannis a semnat luni, 11 decembrie, decretul privind promulgarea legii pentru aprobarea OUG 44/ 2015 privind acordarea unor facilități fiscale, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

În octombrie anul trecut, Guvernul a adoptat această ordonanță de urgență care prevede că toți cei care își vor achita până la 31 martie 2016 obligațiile de plată datorate bugetului general, restante la 30 septembrie 2015 și administrate de ANAF, vor beneficia de anularea penalităților de întârziere.

Potrivit documentului, contribuabilii care plătesc până la 30 iunie 2016 o cotă de 45,8% din dobânzile aferente obligațiilor principale restante stabilite prin decizii comunicate până la data stingerii obligațiilor de plată principale vor putea beneficia, condiționat, de anularea unei cote de 54,2% din dobânzile aferente obligațiilor principale datorate bugetului general consolidat la 30 septembrie, administrate de ANAF.

De asemenea, de aceste facilități fiscale vor putea beneficia, dacă îndeplinesc condițiile legale, contribuabilii persoane fizice, persoane juridice sau entități fără personalitate juridică. Conform OUG, pentru a beneficia de anularea penalităților de întârziere și a cotei de 54,2% din dobândă, contribuabilii trebuie să depună o cerere în acest sens la organul fiscal.

sursa: digi24.roDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Arieșeni, cu dosar penal pentru furt. A sustras o motocositoare dintr-un garaj

Publicat

Un bărbat din Arieșeni s-a ales cu dosar penal după ce a furat o motocositoare. Fapta s-ar fi petrecut anul trecut, iar polițiștii l-au identificat recent.

Potrivit IPJ Alba, joi, 20 ianuarie, polițiștii din Câmpeni au identificat un bărbat de 28 de ani, din comuna Arieșeni, ca persoană bănuită de săvârşirea unei infracțiuni de furt.

În perioada 15 octombrie – 15 noiembrie 2021, ar fi pătruns într-un garaj care aparține unei femei în vârstă de 53 de ani, din comuna Arieșeni, de unde ar fi sustras o motocositoare.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, prejudiciul a fost recuperat de poliţişti și restituit păgubitei, iar față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

foto: arhivă (pixabay.com)

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, întâlnire cu autoritățile din Alba la sediul ADR Centru

Publicat

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene în județul Alba, Dan Vîlceanu, a avut o întrevedere de lucru cu conducerea ADR Centru, pentru a discuta concret despre stadiul implementării proiectelor de dezvoltare finanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională, precum și despre pregătirea instituției pentru implementarea PNRR.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este structurat pe cei şase piloni prevăzuţi de Regulamentul specific Mecanismului European, fiind împărţit în 15 componente, astfel încât să acopere nevoile României şi să urmărească concomitent priorităţile Comisiei Europene – tranziţia verde, transformarea digitală, creştere inteligentă, coeziune socială şi teritorială, sănătate şi rezilienţă economică, socială şi instituţională, politici pentru generaţia următoare, copii şi tineri.

România va beneficia de 29,2 miliarde euro prin PNRR pentru reforme şi investiții în sectoarele importante. Conform reprezentanților MIPE, pentru anul 2021 şi pentru primul trimestru din 2022 sau fost planificate 45 de ţinte sau jaloane, din care cinci sunt deja îndeplinite, iar restul sunt în curs de realizare.

Din punct de vedere al acțiunilor concrete întreprinse la nivelul Regiunii Centru, directorul ADR, Simion Crețu, a prezentat o scurtă expunere a felului în care a evoluat regiunea.

Au fost analizate aspecte concrete referitoare la implementarea Programului Operațional Regional 2014-2020 în cele șase județe ale regiunii, dar și stadiul pregătirii viitorului Program Operațional Regional CENTRU 2021-2027.

Astfel, au fost subliniate principalele rezultate bune obținute în cei aproape 15 ani de când ADR Centru are calitatea de Organism Intermediar pentru POR. și au fost căutate cele mai bune soluții pentru a fi depășite și eliminate sincopele sau disfuncționalitățile din procesul de implementare a proiectelor finanțate cu fonduri europene.

”Suntem onorați de vizita domnului ministru la sediul ADR Centru. Parteneriatul nostru cu reprezentanții Ministerului se reflectă în implementarea proiectelor europene pe care le-am derulat în ultimii 20 ani, dar și în pregătirea viitorului Program Operațional Regional 2021-2027, la care lucrăm împreună din 2020.

În același timp, trebuie să subliniez importanța procesului de descentralizare a dezvoltării regionale, legiferat de Parlament și promulgat de Președintele României la finalul anului trecut, pe baza căruia am pregătit viitorul Program Operațional Regional pentru Regiunea Centru în perioada 2021-2027.

Numărul mare de proiecte implementate cu succes ne recomandă pentru continuarea activității și diversificarea atribuțiilor pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Prin prisma experienței noastre, am vorbit cu invitații noștri despre așteptările solicitanților de fonduri prin PNRR, despre posibilele probleme pe care o să le avem în conjunctura actuală generată de pandemie, cu scopul asigurării creșterii dinamice și durabile a regiunii, pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale celor peste 2 milioane de cetățeni din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Nevoile de dezvoltare ale regiunii

În cadrul discuțiilor de la sediul ADR Centru au fost prezentate nevoile de dezvoltare ale Regiunii Centru, dar și prioritățile și acțiunile care fac obiectul strategiei de dezvoltare, care urmărește atingerea unor obiective specifice, în următorii ani.

Conducerea ADR Centru a prezentat modul în care au fost fundamentate documentele de programare pentru perioada 2021-2027, ținând cont de analizele regionale socioeconomice și sectoriale și, mai ales, de propunerile și contribuția partenerilor regionali.

ADR Centru a realizat documentația specifică de planificare și programare a procesului de dezvoltare într-un larg cadru partenerial, prin care s-a asigurat transparența documentelor și consultarea tuturor părților interesate.

Delegației MIPE i-au fost prezentate pe parcursul întâlnirii și date concrete privind stadiul implementării actuale a POR 2014-2020, cel mai important program pe care Agenția îl coordonează în acest moment la nivel regional.

S-a vorbit despre impactul pe care îl au asupra creșterii calității vieții, cele aproape 1100 proiecte contractate sau aflate în proces de precontractare în Regiunea Centru, proiecte a căror valoare totală depășește 1,6 miliarde euro.

La discuții au participat Simion Crețu, director general ADR Centru, prefectul Nicolae Albu, președintele CJ Alba – Ion Dumitrel, vicepreședintele CJ Alba Marius Hațegan, precum și membrii Comitetului director al ADR Centru: Maria Ivan, director Direcția Coordonare; Adriana Mureșan, șef AM 2021-2027; Dan Popa, director Direcția OI POR 2014-2020 și Ovidia Caba, director Departament Politici regionale. Principalele teme abordate au constat în stabilirea procedurii de implementare a atribuțiilor alocate ADR Centru prin PNRR, consolidarea procesului de dezvoltare regională și absorbția eficientă a fondurilor europene.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Caz șocant în Alba: Un bărbat a violat în mod repetat o fetiță de 12 ani, timp de aproape jumătate de an. Cu ce o amenința

Publicat

Un caz șocant iese la iveală, în urma unei arestări preventive propuse de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. Un bărbat din Alba a violat în mod repetat o fetiță de doar 12 ani. 

Potrivit surselor alba24.ro, bărbatul ar fi fratele mamei vitrege a fetiței. Ororile s-ar fi petrecut când bărbatul ar fi mers în casa familiei, în localitatea Benic din județul Alba. 

Bărbatul ar fi amenințat-o pe fetiță că dacă va zice cuiva ce se întâmplă, la rândul său îi va spune tatălui că inițiativa i-ar fi aparținut ei.

Bărbatul în vârstă de aproximativ 28 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în data de 21 ianuarie 2022, la propunerea procurorilor din Alba Iulia, propunere admisă de magistrații Judecătoriei Alba Iulia. Ororile ar fi fost semnalate de mama fetei.

La solicitarea reporterilor alba24.ro, ”în perioada august 2021-15 ianuarie 2022 inculpatul M. a profitat de persoana vătămată M., în vârstă de 12 ani și a forțat-o să întrețină un prim raport sexual normal în cursul lunii august 2021, după care a profitat de vârsta fragedă a minorei și a mai întreținut alte raporturi sexuale cu persoana vătămată, unele dintre raporturi fiind întreținute prin insistențe, constrângerea fizică sau/și constrângerea psihică a persoanei vătămate pe care o amenința că va spune tatălui ei că au întreținut raporturi sexuale la inițiativa persoanei vătămate”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO INCENDIU la Alba Iulia: Acoperișul unei locuințe a luat foc. Pompierii au intervenit cu două autospeciale

Publicat

Un incendiu a izbucnit la acoperișul unei locuințe aflată pe strada Iederei din municipiul Alba Iulia. 

UPDATE: Potrivit ISU Alba, la momentul ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul era stins de către proprietari.

La momentul de față se lucrează la înlăturarea efectelor negative produse de incendiu.

Fără victime sau alte probleme deosebite.

Știrea inițială

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în municipiul Alba, strada Iederei.

Din primele informații ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Misiunea este în dinamică, revenim cu detalii.

Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

foto: ISU Alba

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate