Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea privind funcţionarea Curţii Constituţionale. Hotărârile Parlamentului de reglementare internă nu mai sunt controlate de CCR

Publicat

deputati

Deputaţii au adoptat, miercuri, în plen, proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă Guvernului privind modificarea Legii de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale. Au fost 159 de voturi pentru şi 7 voturi împotrivă.

Potrivit deputaţilor, hotărârile Parlamentului privind regulile interne nu vor mai intra în controlul CCR.

Legea a trecut, în aceeaşi formă, şi la Senat.

În calitate de primul for sesizat, Camera Deputaţilor s-a reunit, miercuri, pentru a dezbate proiectul de aprobare a OUG privind funcţionarea Curţii Constituţionale a României.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că „Guvernul susţine ca Legea CCR să fie adoptată de Parlament în acea formă şi cu acele prevederi care au rezultat din deciziile succesive ale CCR; CCR se pronunţă asupra hotărârilor cu carater normativ ale celor două Camere. Curtea nu se va pronunţa asupra hotărârilor care vizează structurile interne ale Parlamentului.”

PDL a propus, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, retrimiterea la Comisia juridică a raportului la legea privind atribuţiile Curţii Constituţionale pentru respingerea OUG pe această temă, însă această propunere a fost respinsă prin vot.

Precizăm că actul normativ a fost amendat de Comisia Juridică a Camerei, precizând că magistaraţii CCR nu se mai pot pronunţa decât pe anumite hotărâri ale Parlamentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax