Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea privind prelevarea probelor biologice de la şoferi a fost declarată neconstituţională. Vezi motivele invocate de magistraţi

Publicat

etilotest_Magistraţii de la Curtea Constituţională a României au decis că legea privind prelevarea de probe biologice de la conducătorii auto este neconstituţională. Justificarea aceste decizii este faptul că probele de sânge ar trebui recoltate imediat, în momentul prinderii şoferului, pentru a fi relevante.

Conform noului Cod Penal, conducătorilor auto li se iau probe biologice, fie când ajung la Institutul de Medicină Legală, fie când soseşte o ambulanţă în locul unde a fost tras pe dreapta de oamenii legii.

Înainte de intrarea în vigoarea a noii legi, alcoolemia era stabilită în baza unui algoritm, calculându-se astfel o medie.

După decizia luată de Curtea Constituţională a României, articolul de lege trebuie modificat.

Autorităţile ori vor reveni la vechea metodă de calcul sau vor stabili noi norme pentru prelevarea probelor biologice de la şoferi.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax