Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență a fost promulgată de președintele Traian Băsescu

Publicat

Decretul pentru promulgarea Legii privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență a fost semnat marți de președintele Traian Băsescu. Proiectul de lege a fost adoptat pe 15 aprilie de plenul Camerei Deputaților. Actul normativ a fost contestat pe 22 aprilie de PNL la Curtea Constituțională a României. Liberalii invocau faptul că Legea privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență încalcă mai multe principii constituționale precum: dreptul la proprietate, accesul liber și neîngrădit la justiție, dar și obligativitatea respectării legilor în vigoare. Ulterior, CCR a respins această sesizare.

Pe 17 iunie, premierul Victor Ponta i-a transmis o scrisoare președintelui Curții Constituționale, Augustin Zegrean, în care îi solicita să dispună „măsurile corespunzătoare” pentru ca decizia CCR privind legea insolvenței „să producă efectele legale”.

„Netransmiterea către Președintele României a deciziei Curții Constituționale prin care s-a respins excepția de neconstituționalitate a unor dispoziții din Legea privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, inclusiv a considerentelor deciziei, este de natură să genereze neîncasarea unor venituri considerabile de către bugetul de stat”, se arăta în scrisoarea premierului.

Președintele CCR, Augustin Zegrean, i-a răspuns premierului, că, potrivit dispozițiilor legale, termenul de redactare a actului jurisdicțional este de cel mult 30 de zile de la data pronunțării.

Sursa: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax