Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Legea privind taxa auto de poluare, pe ultima sută de metri. Promulgată de preşedinte, va intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial

Publicat

Reducerea taxei auto pentru poluare cu 25%, reglementată prin legea promulgată de preşedintele Traian Băsescu în 5 ianuarie, se aplică după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial. Ulterior, Executivul va aproba, în termen de 15 zile, normele de aplicare ale legii.

Potrivit noii legi, proprietarii de maşini care au plătit o sumă mai mare faţă de cea prevăzută în textul actual, aferentă taxei de poluare, după data de 1 iulie 2008, au dreptul de a cere restituirea diferenţei de bani. Taxa de poluare va fi achitată doar o singură dată, pentru autovehiculele noi ori second-hand, înmatriculate pentru prima dată în ţară. Dacă sunteţi cumpărătorul unei maşini înmatriculate înainte de anul 2007, veţi plăti taxa de poluare în momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate.

Taxa se calculează în funcţie de tipul motorizării, capacitatea cilindrică, emisia de CO2 şi norma de poluare, având în vedere şi vechimea autovehiculului.

Reamintim că subiectul taxei de poluare a intrat în atenţia Curţii Europene de Justiţie, privind faptul că poate genera o discriminare indirectă din cauza efectelor sale, descurajând importurile de autovehicule. Prin noua lege, au fost rezolvate aceste neconcordanţe.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax