Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea salarizării: Bugetarii vor primi o indemnizație de hrană în locul tichetelor de masă. Care sunt excepțiile

Publicat

tichete de masa Bugetarii nu vor mai putea primi tichete de masă, dar în locul lor va apărea o indemnizație anuală de hrană, potrivit proiectului privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, aprobat marți de Senat. Valoarea acestei indemnizaţii anuale va fi la nivelul a două salarii minime brute pe țară, adică la nivelul de 2.900 de lei, în condițiile în care salariul minim brut este acum de 1.450 de lei.

Propunerea legislativă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost aprobată marți de Senat, în calitate de primă cameră sesizată, urmând să ajungă la deputați, pentur votul final. Documentul propune, în esență, creșteri salariale și acordarea unor sporuri majorate pentru personalul plătit din fonduri publice.

Propunerea legislativă va ajunge la deputați, pentru votul final.

Totodată, proiectul amintit cuprinde și noi reguli referitoare la acordarea tichetelor de masă pentru bugetari, sau mai bine zis, la neacordarea lor. Concret, este stabilită abrogarea prevederilor din Legea nr. 142/1998 referitoare la acordarea tichetelor de masă salariaţilor din sectorul bugetar, dispoziție de care beneficiază oricum, în practică, puține persoane angajate la stat.

Totuși, eliminarea tichetelor de masă ar urma să fie compensată cu acordarea unei indemnizații de hrană anuale, situate la nivelul a două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată. Iar cum valoarea salariului minim brut pe țară este, de la 1 februarie 2017, de 1.450 de lei, rezultă că indemnizația de hrană va avea un cuantum dublu, de 2.900 de lei.

Potrivit proiectului legii salarizării, de acești bani vor beneficia bugetarii, „cu excepția personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană”.

sursa: digi24.ro, avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax