Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Legea salarizării se va aplica și pentru polițiștii de penitenciar. Guvernul a adoptat ordonanța de urgență

Publicat

inchisoare

Executivul a adoptat, în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sistemul administraţiei penitenciare.

Vezi și LIVE VIDEO: Protest al polițiștilor în fața Prefecturii Județului Alba. Ce nemulțumiri au sindicatele

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei, ordonanţa asigură aplicarea unitară a Anexei VI la Legea cadru nr. 153/2017 – Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Apărare, ordine publică şi securitate naţională” pentru poliţiştii de penitenciare şi personalul civil din sistemul administraţiei penitenciare.

MJ: ”Inechitate” din sistemul de salarizare, eliminată

Prin adoptarea ordonanţei, se elimină „o inechitate” din sistemul de salarizare în sistemul de ordine publică şi securitate naţională, arată sursa citată.

„Una din priorităţile pe care le-am stabilit după preluarea mandatului este eliminarea cât mai rapidă a inechităţilor de salarizare din sistemul judiciar şi sistemul penitenciar. Astăzi, cu sprijinul Guvernului, am reuşit să eliminăm una dintre ele, care greva statutul poliţiştilor de penitenciare şi personalului civil din sistemul administraţiei penitenciare, problemă care a fost generată pe parcursul anului 2021 şi care reprezenta una din multele întârzieri acumulate pe agenda Justiţiei şi a sistemului penitenciar pe parcursul anului 2021. În continuare, mă voi concentra pe inechităţile salariale din sistemul judiciar”, a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, citat în comunicat.

Proiectul a fost avizat de Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi Consiliul Legislativ.

sursă: Agerpres

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax