Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea turismului și cea a tichetelor de vacanță vor fi în dezbatere publică înainte de 1 iunie. Precizări de la ministrul Turismului, Mircea Dobre

Publicat

turism Legea turismului și cea a tichetelor de vacanță vor intra până la sfârșitul lunii mai în dezbatere publică pe site-ul ministerului, a anunțat ministrul de resort, Mircea Dobre.

Cele două acte normative vor fi analizate împreună cu specialiștii din Comisia de Dialog social, cu patronatele și cu alte persoane din domeniu, timp de 30 de zile și abia apoi vor intra pe agenda guvernului. Ministrul Mircea Dobre a declarat, în cadrul unei vizite în județul Brașov, că e mai bine ca legile să fie dezbătute cu toți factorii din turism, să se primească păreri de la federațiile de specialitate, de la ONG-uri, persoane fizice și alte categorii interesate, opinii pe care Comitetul Consultativ al ministrului Turismului le va analiza atent.

Referitor la legea tichetelor de vacanță, ministrul susține că acestea vor fi valabile un an de la data emiterii și vor fi nominale, nu vor putea fi înstrăinate sau folosite de alte persoane. Pentru o mai bună corelare cu datele din sistemul centralizat, privind beneficiarii ticehetelor de vacanță, cupoanele vor fi marcate cu CNP-ul beneficiarului.

Ministrul Mircea Dobre a mai declarat că legea tichetelor de vacanță este un beneficiu pe care statul îl acordă, în primul rând, angajaților din sistemul public, iar efortul bugetar pentru acordarea tichetelor va fi de 400.000.000 euro anual.

„Noi, când am realizat acest program (…) ne-am gândit, vă spun sincer, în primul rând la latura umană, pentru că un angajat din sistemul public când își ia concediu stă acasă, mai zugrăvește o cameră, îl mai cheamă șeful la birou, hai că mai e ceva de făcut (…), deci nu iese din acest stres cotidian pe care îl are. (…) Pe când având acest voucher oricum pleci, pentru că altfel nu ai cum să beneficiezi de acei bani, decât dacă mergi și achiți un pachet de servicii turistice interne. Obligatoriu interne, (…) doar pe teritoriul României. (…) Pe de altă parte, mă întreb dacă ne cunoaștem foarte bine țara, în detaliu (…) și cred că fiecare dintre noi avem ce să vedem în România. (…) Deci, repet, ne-a interesat, în primul rând, latura umană, pentru că mulți dintre angajații din sistemul public nu au mai fost demult într-o vacanță”, a mai spus ministrul Turismului, potrivit Agerpres.

Oficialii spun că în unele instituții ale statului au fost prevăzute deja în buget sumele care vor fi alocate pentru tichetele de vacanță. Autoritățile care nu au făcut încă acest lucru vor putea cere bugetul necesar la rectificarea bugetară.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax