Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Legile Educației: Ligia Deca anunță noi competențe introduse în curriculumul național

Publicat

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, miercuri, că au fost incluse în curriculumul naţional noi competenţe civice şi de protejare a mediului, astfel încât elevii să devină adulţi responsabili, „mai preocupaţi de societatea în care trăiesc”.

„O educaţie mai bună înseamnă o lume mai bună. Pe lângă ştiinţe exacte, cultură şi artă, şcoala are rolul de a-i învăţa pe elevi cum pot deveni adulţi responsabili. Adulţii care îşi cunosc drepturile sunt mai preocupaţi de societatea în care trăiesc.

Le pasă de mediul înconjurător şi dau dovadă de respect faţă de ceilalţi oameni. Şcoala le va insufla elevilor aceste valori – de aceea, am inclus în curriculumul naţional noi competenţe civice şi de protejare a mediului”, a scris Deca pe pagina sa de Facebook referindu-se la proiectele de legi ale educaţiei.

Potrivit ministrului, educaţia civică este importantă întrucât reprezintă un instrument prin care elevii vor fi mai conştienţi de lumea în care trăiesc şi vor dezvolta abilităţi folositoare pe tot parcursul vieţii, potrivit Agerpres.

„Ei vor şti care este rolul lor în societate şi vor fi mai încrezători să acţioneze când va fi nevoie”, a adăugat demnitarul.

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax