Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legile justiției afectează grav dosarele Revoluției și Mitingul Diasporei. Avertisment al procurorului general Augustin Lazăr

Publicat

lazar

Noile prevederi aduse de legile modificate ale Justiţiei privind vechimea şi gradul profesional au impact negativ asupra instrumentării marilor dosare precum cel al Revoluţiei şi al Jandarmeriei, au declarat surse judiciare. Astfel, 2 dintre cei 3 procurori care se ocupă de instrumentarea dosarului Jandarmeriei ar trebui să părăsească Secţia Parchetelor Militare din Parchetul general sau să nu mai lucreze în dosar.

Este şi cazul colonelului Ionel Corbu, delegat să lucreze în dosarul Jandarmeriei. El are vechime de 20 de ani, însă nu are grad profesional de PICCJ, ci de parchet de tribunal. De asemenea, 3 dintre cei 6 procurori militari delegaţi să instrumenteze dosarul Revoluţiei ar putea să plece sau să nu mai lucreze în dosar.

“Din păcate, proiectele de acte normative care sunt făcute în grabă sunt de natură să afecteze dosarele care sunt în curs. Spre exemplu, în marile dosare care sunt pe rolul Ministerului Public, sunt foarte bine cunoscute acestea, spre exemplu, cele pe rolul Secţiei Parchetelor Militare, au fost concentrate resursele umane prin delegare, aduse de la mai multe parchete pentru a rezolva dosare mari şi complexe. Ei, bine, în aceste situaţii vor înceta delegările pe funcţiile respective, iar colectivele care lucrează în acest moment vor fi desfiinţate. Va fi foarte dificil de imaginat cum vor putea fi finalizate aceste dosare, despre care toată lumea susţine că dorim să fie finalizate ca România să nu mai plătească sume mari de bani în urma condamnărilor CEDO”, a declarat la CSM procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Potrivit noilor reglementări, nu mai pot fi delegaţi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), procurori care nu au grad profesional de PICCJ şi vechime de 18 ani în magistratură. Pe de altă parte, noul Statul al Magistraţilor prevede că procurorii se pot pensiona anticipat dacă au vechime de 20 de ani.

Sursă: g4media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax