Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legile Justiției, pe repede înainte. Luni, ultima zi în care se mai pot depune amendamente

Publicat

ministerul justitiei

Legile Justiției, pas cu pas spre adoptare. Luni, 20 noiembrie este ultima zi în care parlamentarii sau asociațiile profesionale mai pot depune amendamente. Marți sau miecuri ar urma să aibă loc o altă ședință a comisiei speciale pentru Legile Justiției în care se vor centraliza amendamentele.

Preşedintele Comisiei speciale de elaborare legilor în domeniul justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a anuţat, miercurea trecută că săptămâna aceasta va fi depusă și o lege care să stabilească un cadru clar pentru Inspecţia judidicară, el arătând că, în acest moment, instituţia nu este funcţională.

„Pentru săptămâna viitoare avem în vedere să depunem o lege care sa stabilească un cadru foarte clar pentru Inspecţia judiciară. Am vazut că, acum, aşa cum funcţionează în cadrul CSM, nu este funcţională”, a spus Iordache.

Totodată, prezent la dezbaterile din comisie, Tudorel Toader a precizat că a fost discutat la Bruxelles şi statutul Inspecţiei Judiciare, respectiv cele trei variante posibile şi anume Inspecţia Judiciară să rămână la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Inspecţia Judiciară să treacă la Ministerul Justiţiei sau să devină o autoritate autonomă, cu statut distinct.

„În proiectul de modificare pe care l-am redactat la Ministerul Justiţiei, am propus această a treia variantă, ca Inspecţia Judiciară să fie reglementată distinct, ca o instituţie, o autoritate autonomă, independentă, care să-şi respecte rolul constituţional pe care îl are”, a mai spus Tudorel Toader.

Şi pragul privind abuzul în serviciu a fost discutat de Tudorel Toader cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, şi în acest caz fiind recomandată consultarea Comisiei de la Veneţia.

„O altă temă pe care am discutat-o şi referitor la care urmează să primim punctul de vedere al Comisiei se referă la conţinutul posibil pe care urmează să îl aibă infracţiunea de abuz în serviciu, iar pe cale de consecinţă şi de neglijenţă în serviciu. Adică acel prag, prag despre care totdeauna am spus că trebuie să fie rezonabil, dar prag care trebuie să respecte exigenţele deciziei Curţii Constituţionale şi, în acelaşi timp, ne raportăm la directiva europeană”, a completat ministrul Justiţiei.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax