Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Legionarii romani și personajele istorice din Alba Iulia, atracțiile Târgului de Turism al României de la București


Publicat

Municipiul Alba Iulia este promovat și în acest an la Târgul de Turism al României iar atracțiile standului administrației locale sunt falnicii  legionarii care formează Garda Romană dar și personajele istorice de la Muzeul Unirii.

La standul expozițional amenajat în pavilionul Romexpo sunt reprezentate municipiul Alba Iulia și Județul Alba iar modul colorat în care autoritățile din Alba au ales să promoveze atracțiile turistice de aici atrage ca un magnet cele mai importante agenții de turism din țară. Cei prezenți la târg au ocazia să afle de la primul primar al Alba Iuliei, Camil Velican, ce face din orașul nostru o capitală de suflet a românilor și care sunt obiectivele turistice ce nu trebuie ratate în timp ce bătrânul dac și gladiatorii dau adevărate lecții de istorie vizitatorilor.

Municipiul Alba Iulia și județul Alba sunt promovate la târg prin intermediul broșurilor puse la îndemâna operatorilor, hărți, magneți de frigider cu emblema orașului, pliante cu unitățile hoteliere dar și vederi ce ilustrează Alba și mai nou, calendare cu toate evenimentele ce vor avea loc în județul nostru în acest an.

Târgul de Turism al României are loc la București, în perioada 14-17 martie.

Comunicat Primăria Alba Iulia:

„Chartere și all inclusive-uri versus tradiții și istorie

Un eveniment orientat preponderent spre zona business și vânzari, cum era, până în urmă cu nu foarte mult timp, Târgul de Turism al României, a devenit, între timp, o oportunitate foarte bună de promovare pentru autoritățile locale. După ce au facut, în urmă cu 3 ani, un pionierat curajos în acest sens, fiind printre primele Unități Administrativ Teritoriale care au “ieșit în față” la târgurile de turism, echipele Primăriei și Consiliului Județean Alba s-au reunit din nou pentru a le prezenta turiștilor din toată România, dar și celor străini, atracțiile turistice din Cetatea Alba Carolina și din întregul județ. Promovarea Cetății din Alba Iulia la TTR este încă o etapă din faza de sustenabilitate a proiectului “Respiră Aerul Istoriei” implementat și derulat de municipalitatea locală pe o perioadă de 7 ani.

Eforturi comune, rezultate mai bune.

Primăria Municipiului Alba Iulia și Consiliul Județean Alba au decis, și în acest an, să amenajeze un stand comun, mai mare, mai atractiv și mai vizibil. “După experiența pozitivă din 2012, când am avut prima participare comună la TTR, am decis că e cea mai convenabilă variantă, atât din punct de vedere al costurilor, dar mai ales prin prisma expunerii și deschiderii pe care le oferă un stand mare, profesional, față de unul standard.

Astfel, vizitatorii, viitorii turiști, au și un acces mai ușor la mult mai multe informații și materiale de promovare, pentru că două echipe, a noastră și a colegilor de la CJ, care “trag” împreună pentru aceeași cauză, vor face mereu mai mult decât una” a precizat Mihai Coșer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia. Alina Frățila, reprezentanta Consiliului Județean Alba la eveniment, a spus la rândul sau: “E greu să te “lupti” cu oferte speciale de genul “vacanțe în Grecia la 1 euro”, cum am văzut că există anul acesta, dar e îmbucurător, pe de alta parte, că există acea nișă de turiști care vor să-și descopere în primul rând țara, știu și apreciază ce resurse avem aici, în Alba și se interesează de ele la târg. Pe viitor suntem convinși că aceștia vor veni să le descopere la fața locului, să se convingă că tot ce au văzut și citit în materialele noastre de promovare este doar o foarte mică parte din tot ceea ce avem de arătat și oferit cu adevărat”.

 Despre Târgul de Turism al României

TTR est ecel mai important eveniment din sfera turismului din România și unul dintre cele mai importante din această parte a Europei, dovadă fiind prezența din ce în ce mai consistentă a delegațiilor unor țări precum Bulgaria, Ungaria, Grecia sau Turcia care au conștientizat potențialul turistic românesc și apetitul pentru turism al românilor și și-au amenajat standuri ample la Romexpo. Ediția de primăvară a târgului din acest an, se desfășoară între 14 și 17 martie, reunește nu mai puțin de 275 de expozanți, de la mari tour-operatori până la ambasade și autorități locale. Organizatorii estimează, pentru acest an, o prezență record, de peste 30.000 de vizitatori”.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la stat. POSTURILE vacante în această perioadă la instituții publice din județul Alba și condiții pentru candidați

Publicat

birou

Mai multe posturi sunt vacante în această perioadă în județul Alba. Candidații interesați de ocuparea acestora trebuie să îndeplinească unele condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

Primăria Oraşului Câmpeni

șef serviciu – Serviciul de Salubrizare și Administrare a Domeniului Public și Privat

Condiții: absolvenți de studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licența sau echivalentă, în unul dintre următoarele domenii de licență: economic, tehnic, administrativ, juridic; vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului – 5 ani.

Concurs: 21 iulie 2020, ora 10:00: proba scrisă, 23 iulie 2020, ora 10:00: proba interviu.

Relații suplimentare, la sediul Primăriei Oraşului Câmpeni, din Piaţa Avram Iancu nr. 5, Județul Alba, telefon: 0258/771.215, interior 26.

Primăria Comunei Avram Iancu

– 3 posturi vacante în cadrul Proiectului „Comunitatea Moţilor Harnici”, Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014- 2020, Axa prioritară 4 – „Incluziunea socială şi combaterea sărăciei”, Obiectiv Specific 4.1. „Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate”, POCU/138/4/1/114866, după cum urmează:

îngrijitoare – studii medii absolvite cu diplomă, experiență < 5 ani, timp parțial, 4 ore/zi (este obligatoriu să dețină certificat de calificare profesională îngrijitoare bătrâni la domiciliu sau echivalent);

îngrijitoare – studii medii absolvite cu diplomă, experiență < 5 ani, timp parțial, 4 ore/zi (este obligatoriu să dețină certificat de calificare profesională îngrijitoare bătrâni la domiciliu sau echivalent);

îngrijitoare – studii medii absolvite cu diplomă, experiență < 5 ani, timp parțial, 4 ore/zi (este obligatoriu să dețină certificat de calificare profesională îngrijitoare bătrâni la domiciliu sau echivalent).

Termenul limită de depunere a dosarelor: 15 iulie 2020

Concurs: 22 iulie 2020, ora 10:00: proba scrisă; 22 iulie 2020, ora 13:00: proba interviu.

Relaţii suplimentare, la sediul Primăriei Comunei Avram Iancu, str. Avram Iancu, nr. 169, judeţul Alba, telefon: 0749.279.539, e-mail primarieav@yahoo.com.

Primăria Comunei Mihalț

– guard

Condiții: studii generale; vechime în muncă – nu se solicită.

Concurs: 24 iulie 2020, ora 11:00: proba scrisă; 27 iulie 2020, ora 11:00: proba interviu.

Relaţii suplimentare, la sediul Primăriei Comunei Mihalţ, judeţul Alba, telefon 0258/718.101, e-mail secretar@primariamihalt.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

BACALAUREAT 2020, etapa specială, începe astăzi: 141 candidați înscriși, niciunul din Alba. Calendar și detalii despre examen

Publicat

examen

La etapa specială a examenului de  Bacalaureat s-au înscris 141 de absolvenți ai clasei a XII-a, conform situației centralizate până duminică, de către Ministerul Educației și Cercetării.

Nu sunt însă și candidați din Alba care să fie înscriși în această etapă, ce se va desfășura în perioada 6-10 iulie.

Examenul începe luni, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) este programată joi, 9 iulie.

Potrivit situațiilor transmise de către inspectoratele școlare, în 9 județe (Alba, Arad, Călărași, Dâmbovița, Ilfov, Neamț, Sălaj, Teleorman și Timiș) nu s-au consemnat situații care să determine organizarea probelor scrise aferente acestei etape special, a anunțat Ministerul Educației.

Vezi și UPDATE: TOP LICEE în ALBA după rezultate finale BACALAUREAT 2020. Rată de promovare 71,8%, mai mare după contestații, în județ

În Capitală vor susține această etapă 12 candidați, iar în județele Caraș Severin, Tulcea și Vaslui un singur candidat. Primele rezultate vor fi afișate vineri, 12 iulie, până la ora 12.00.

Ministerul Educației și Cercetării pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, linia TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea acestei etape. Numărul va fi disponibil în perioada 6 – 9  iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 10 iulie, între orele 8:00 -14:00.

CALENDAR BACALAUREAT 2020 – sesiune specială:

6 iulie: Limba și literatura română – proba E a) – proba scrisă

7 iulie: proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

8 iulie: proba la alegere a profilului și a specializării – proba E d) – proba scrisă

9 iulie: Limba și literatura maternă – proba E b) – proba scrisă

10 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

10 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)

12 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00).

Pentru a promova Bacalaureatul, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre probele scrise și cel puțin media 6. De asemenea, trebuie să aibă echivalate/recunoscute probele de competențe lingvistice și digitale.

Vezi BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

Subiectele sunt concepute de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, iar în acest an a fost eliminată materia din semestrul al doilea.

Ce le este interzis candidaților:

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia Music and Film Festival se prelungește. Vor putea fi văzute toate filmele care nu au fost proiectate din cauza vremii

Publicat

Alba Iulia Music and Film Festival se prelungește, au transmis duminică seară, organizatorii festivalului.

Reprezentanții primăriei spun că toate filmele care nu au fost proiectate din cauza vremii, au fost reprogramate pentru luni.

”Mâine, 6 iulie, în locațiile Piața Cetății, Piața Vestică (Latura de Vest) și Esplanada Obeliscului vor rula peliculele care nu au putut fi prezentate în acest weekend din cauza condițiilor meteo.

Vă așteptăm la film. Mai multe detalii vor fi disponibile pe https://www.facebook.com/AlbaFilmFest/” este mesajul trimis de organizatori, pe adresa redacției Alba24.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un virus similar cu Covid-19, descoperit acum șapte ani și ținut secret de laboratorul din Wuhan – Investigație The Times

Publicat

O investigație a cotidianului britanic The Times arată că un virus similar cu Covid-19 a fost descoperit de microbiologii chinezi în urmă cu șapte ani într-o mină de cupru din regiunea Mojiang, dar a fost ținut secret într-un laborator din Wuhan – orașul în care au apărut și primele cazuri de coronavirus.

În mina de cupru, plină de lilieci și șobolani care se hrăneau cu dejecțiile lor, au murit trei mineri, iar alți trei s-au vindecat în urma infectării cu acel virus considerat strămoșul noului coronavirus, scriu ziariștii britanici. Simptomele acelui virus au fost identice cu cele ale Covid-19: febră puternică și dificultăți de respirație.

În toți acești șapte ani, autoritățile chineze nu au împărtășit cu comunitatea științifică internațională informații despre vechiul virus.

Tulpinele virusului au rămas în laboratorul din Wuhan, chiar dacă eventuale cercetări ar fi putut aduce noi informații despre pandemia de Covid-19.

Reprezentanții laboratorului din Wuhan au refuzat să discute cu ziariștii britanici, care au aflat despre existența vechiului virus din teza de master a unui student chinez, al cărui îndrumător a lucrat în secția de urgențe a spitalului în care au fost tratați minerii infectați acum șapte ani.

Dezvăluirile The Times vin cu puțin timp înante ca experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) să meargă într-o misiune oficială în China pentru a detecta sursa pandemiei de coronavirus – o investigație cerută de zeci de țări care consideră China responsabilă pentru răspândirea globală a Covid-19.

Articol adaptat de G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate