Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legitimarea persoanelor, posibilă doar cu pașaportul. Detalii dintr-un proiect de lege, privind actele de identitate

Publicat

pasaport Legitimarea de către autorităţile abilitate ar putea fi făcută şi pe baza paşaportului, nu doar exclusiv prin cartea de identitate. Propunerea este înscrisă la Senat, într-un proiect de lege pentru modificarea OUG 97/2005.

Astfel, paşaportul ar urma să devină act de identitate, asemeni buletinului sau cărţii de identitate.

”Prin act de identitate se înţelege cartea de identitate, precum şi cartea de identitate provizorie şi buletinul de identitate, aflat în termen de valabilitate, precum şi pasaportul”, potrivit proiectului de lege.

Iniţiatorii suţin că “legitimarea de către reprezentanţii abilitaţi ai statului trebuie să poată fi realizată şi în lipsa cărţii de identitate”. Potrivit acestora, “condiţionarea legitimării de existenţa sau prezenţa exclusivă a cărţii de identitate este nejustificată, având în vedere că statul român eliberează şi alte documente de identificare, precum paşaportul”.

În plus, aceştia precizează că “legitimarea şi/sau identificarea cetăţenilor, mai ales în actualul context european, în timpul fenomenului denumit criza migranţilor şi pe fundalul unor ameninţări din partea unor actori non-statali, poate fi esenţială sub aspectul siguranţei naţionale”.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax