Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legiunea XIII Gemina și Lupii Apoulonului fac spectacol la Festivalul Roman Sălaj-Porolissum. Dresaj cu păsări de pradă, ateliere antice

Publicat

Legiunea XIII Gemina de la Apulum și Lupii Apoulonului participă la cea de-a IV – a ediție a Festivalului Roman Sălaj de la Porolissum. Sâmbătă și duminică, 16-17 august, cei care vor fi prezenți în județul Sălaj în satul Moidrag vor avea ocazia să vadă soldații romani de la Apulum și dacii. Demonstrații de tehnică militară, dresajul cu păsări de pradă și luptele de gladiatori sunt doar câteva dintre surprizele de care vor avea parte cei de la Festival.

La cea de a IV-a ediţie a Festivalului Roman Sălaj-Porolissum îşi vor face apariţia şi Legiunea XIII Gemina de la Apulum şi Lupii Apoulonului. Cele două trupe formate din reenactori albaiulieni, care dau viaţă unor aspecte de civilizaţie antică romană şi dacică, vor încerca timp de două zile să cucerească locuitorii din satul Moidrag.

În acest sens, vor organiza diverse atelierele antice (tir cu arcul, pielărie, armurărie etc.), dar şi demonstraţii de tehnică militară romană şi dacică. Acţiunea se înscrie într-un program mai amplu de promovare a importantului patrimoniu antic de la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax