Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Legumele din Piaţa volantă din Alba Iulia, căutate de gospodine. Vezi preţurile pentru cele mai vândute produse

Publicat

piata volanta

Piața volantă din Cetate a atras în aceste zile gospodinele din Alba, care se pregătesc pentru sezonul în care pun murăturile pentru iarnă. Chiar dacă unii clienţi se plâng că programul de funcţionare al pieţei nu este unul dintre cel mai inspirat, având în vedere că la orele la care angajaţii ies de la serviciu, vinerea, nu se mai prea găsesc produse, totuşi, tarabele din această locaţie sunt preferate pentru marfa comercializată de producătorii individuali.

Gospodinele au avut de ales, vineri, între vinete, ardei, castraveciori, gogonele, doar câteva dintre legumele care vor umple cămările în această iarnă. Acestea au căutat cele mai mici preţuri şi au negociat pentru fiecare kilogram de legume cumpărat.

De partea cealaltă, vânzătorii s-au bucurat că își pot valorifica marfa. Cele mai achiziționate produse au fost castraveții, roșiile, ardeii, varza sau vinetele, alături de cimbru sau mărar. Prețurile au fost pe măsură. Un kilogram de roșii, spre exemplu, provenite din zona Teiuș s-a vândut cu 2,5 lei, iar kilogramul de ardei sau castraveți s-a comercializat cu 2 lei. Kilogramul de varză costă de între 1 leu şi 1,5 lei. O legătură de mărar uscat se poate cumpăra cu 1 leu, iar una de cimbru verde cu 2 lei.

Comercianții spun însă că, față de anii trecuți, vânzările sunt mai mici. Pe lângă faptul că o cauză a scăderii vânzărilor ar putea fi micşorarea veniturilor albaiulienilor, un aspect sesizat de clienţi a fost şi faptul că piaţa este deschisă într-un interval de timp (8.00 – 18.00) care-i favorizează doar pe cei care nu au un serviciu şi că mai eficient ar fi ca vânzătorii să vină sâmbăta.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax