Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Legumele şi fructele, mai scumpe în piaţă decât în aprozare

Publicat

Albaiulienii preferă să-şi facă cumpărăturile din aprozare, decât din pieţe. Preţurile legumelor şi fructelor au crescut simţitor, de la începutul acestui an şi diferă cu 1-2 lei, de la piaţă, la aprozar. Comercianţii din pieţe se plâng că rămân cu produsele pe tarabe. Pentru aceştia nu contează gradele de afară, deoarece vânzările le asigură traiul zilnic.

Clienţii se lasă aşteptaţi

Comercianţii au lăsat deoparte păturile, în zilele în care temperaturile au crescut uşor, însă clienţii se lasă aşteptaţi. Produsele vândute în piaţă sunt uneori cu 1 leu până la 3 lei mai scumpe decât cele din magazine. De exemplu, preţul pentru salată este de 3 lei în piaţă, 2 lei în aprozare; morcovii – 3,4 lei în piaţă, 2,7 lei în aprozare sau spanacul – 9 lei în pieţe, 7 lei sau 8 lei în aprozare. „În lunile de iarnă stăm în piaţă, până la -15 grade Celsius. Ne rugăm în fiecare an să avem parte de o iarnă blândă, iar, când trece, sperăm că numărul clienţilor va creşte. Trebuie să ţinem la preţ, indiferent de vreme, pentru că avem chirii de plătit“, a afirmat Ana Pitea, vânzătoare în piaţa din cartierul Cetate. Femeia era dezamăgită că vânzările sunt mult sub aşteptări şi scad de la un an la altul. Pentru comerciantă, afacerea din piaţă este singura sursă de venit. „În această perioadă, într-o zi bună, reuşesc să vând aproximativ 100-200 lei“, a mai spus aceasta.

50 lei pe zi pentru tarabă

O altă vânzătoare era la fel de dezamăgită de modul în care decurg vânzările. „Muncim mult şi stăm aici de pomană. Nu scot mai mult de 200-300 lei, în zilele foarte bune. Jumătate faţă de anii trecuţi“, a spus Lucia Rician. Comercianţii susţin că nu pot lăsa din preţuri şi sunt nevoiţi să le crească, pentru a-şi acoperi în primul rând cheltuielile.

Aceştia scot 50 de lei din buzunar, în fiecare zi, pentru închirierea locului din piaţă. Aproximativ 1.300 lei pe lună, iar vânzările pentru marfa achiziţionată din depozite nu depăşesc, în această perioadă, 100-200 lei într-o zi, după spusele comercianţilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax