Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Lem’s și-a deschis în zona gării din Alba Iulia un nou magazin, dar l-a închis pe cel din centrul comercial de lângă Kaufland. Mutare norocoasă?

Publicat

lems După ce în luna februarie și-a închis magazinul din zona Kaufland din Alba Iulia, producătorul de mobilă Lemet a deschis în această vară un nou magazin Lem’s în oraş. Inaugurarea a avut loc în iulie, iar investiția se ridică la suma de 1 milion de euro- sumă avansată de conducerea companiei din Câmpina. Locația noului magazin se află în spațiul unde, pe rând, în ultimii zece ani, mai mulți retaileri au dat faliment. Spar și Minimax Discount sunt doar două dintre supermarketurile care au trecut prin ”spațiul cu ghinion” care aparține omului de afaceri Nicolae Oancea – unul dintre cei mai mari investitori în imobiliare din Alba.

Spațiul în care se află magazinul Lems din Alba și are are o suprafaţă de 600 mp și a fost gol mai bine de trei ani, după falimentul în 2012 a magazinelor Minimax Discount deținut de Dinu Patriciu. Este singurul magazin Lemet din judeţul Alba şi duce întreaga reţea a producătorului de mobilă la un număr de 86 de unităţi deschise în toată ţara și o suprafaţă de aproximativ 70.000 de mp.

Majoritatea retailerilor care și-au deschis magazine în spațiul respectiv au avut ghinion și nu au rezistat foarte mult piață. Franciza Spar Discount a închis magazinul după aproximativ de 3 ani de funcționare, fără foarte mulți clienți, fiind o zonă mai „izolată” de cartierele de locuinţe, iar rețeaua Minimax Discount a omului de afaceri Dinu Patriciu nu a rezistat mai mult de un an în locația respectivă.

Proprietatul spațiului, Nicolae Oancea, este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Alba Iulia. După Revoluție, a reușit să intre în posesia unor suprafețe mari de teren, în zone bune din oraș. În timp, valoarea terenurilor a crescut foarte mult, până la ordinul milioanelor de euro.

Oancea a mai desfășurat, direct sau indirect, în acești ani o mulțime de alte afaceri, de la vânzarea de materiale de construcții până la administrarea unui motel-restaurant deschis la intrarea în Alba Iulia pe digul râului Mureș și a pieței agroalimentare din cartierul  „Cetate”. De câțiva ani și-a deschis și câteva săli de fitness în spațiile rămase goale după închiderea magazinelor Spar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax