Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Liber la angajările la stat. Se pot organiza concursuri pentru posturile din instituțiile publice. Legea a fost promulgată

birou

Publicat

Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 183/2020 care prevede posibilitatea desfăşurării, pe o perioadă de 6 luni, a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante în cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, a fost promulgată marți de preşedintele Klaus Iohannis.

Ordonanţa are ca obiect de reglementare instituirea, prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin.(3) din Legea 55/2020, a posibilităţii desfăşurării, pe durata stării de alertă, a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, al celorlalte instanţe judecătoreşti, al parchetelor şi din sistemul de probaţiune, precum şi pentru ocuparea posturilor vacante de specialitate din cadrul Curţii de Conturi a României.

Actul normativ a fost modificat în Camera Deputaţilor.

„Prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin.(3) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se pot desfăşura concursurile pentru ocuparea posturilor şi funcţiilor vacante şi temporar vacante din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, cu încadrare în sumele aprobate în buget pentru anul 2021”, prevede textul legii.

sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. pilu

  marți, 16.03.2021 at 14:19

  Acum se pot angaja si ultimele ramasite politice. Cu toate ca se striga ca vor fi mari reduceri la stat, iaca politica paguboasa dusa de niste increzuti, infirma acest lucru. Am ales niste ciurucuri ordinare.

 2. dolfi

  miercuri, 17.03.2021 at 09:40

  unde se plateste „taxa de examinare”, care e „bibilografia” pentru „concurs” si cand are loc „concursurile” ?

  #sieuvreausafiubujetar

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax