Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Liber la evenimente publice pe stadionul Cetate Alba Iulia. Primăria a investit 100.000 de euro pentru autorizația ISU

Publicat


stadion

Stadionul Cetate din Alba Iulia va putea, începând din această lună, să fie din nou folosit pentru evenimente publice. Meciuri de fotbal sau alte competiții sportive, concerte sau spectacole vor putea fi organizate din nou pe ”Cetate” . Primăria a reușit să obțină autorizația ISU după ce a investit 100.000 euro.

Potrivit viceprimarului Gabriel Pleșa, banii au fost folosiți pentru lucrări de reamenajare: instalații cu hidranți, uși ignifuge, modificarea căilor de acces, a unor scaune din tribune, instalații de iluminat de avarie. De asemenea, au fost returnate în beton niște trepte exterioare de coborâre din tribune și au fost creeate câteva căi noi de acces.

”Suntem bucuroși că după doi ani de la cererea de obținere a autorizației PSI, după o investiție de peste 100.000 de euro plus TVA și plata unei amenzi, am reușit intrarea deplină în legalitate, în ceea ce privește organizarea competițiilor sportive! Am reușit să refacem complet instalațiile interioare și exterioare a hidranților, am montat paratrăsnet, am modificat uși pentru evacuare, am regrupat scaunele din tribune, am făcut instalație de iluminat interior pentru avarie, am refăcut și am recreat noi cai de acces. Sunt fericit că am reușit acest lucru. Ce pot să vă mai spun este că investițiile în stadion vor continua cu refacerea pistei, completarea scaunelor la peluze, recondiționarea clădirii administrative, o noua împrejmuire a stadionului și chiar instalație de nocturnă. Sigur aceste investiții se vor întinde pe doi, trei ani” a declarat viceprimarul Gabriel Pleșa.

Stadionul ”Cetate” (sau Victoria) din Alba Iulia a fost altădată o mândrie pentru localnici, fiind una dintre cele mai încăpătoare și cochete arene din România, din afara Bucureștiului.

Construit cu o capacitate de 18.000 de locuri și o pistă modernă de atletism, a fost inaugurat în 1982. Inițial, toate locurile de pe stadion erau pe bănci de lemn, cu excepția tribunei oficiale, unde erau scaune. După Revoluție, între anii 1997-1999, s-a încercat înlocuirea lor cu scaune.

S-a renunțat la idee, iar stadionul a rămas, spre supărarea suporterilor, în acest stadiu, până în anul 2002, an în care au început lucrările de renovare a stadionului.

În 2002 au fost montate în jur de 100 de scaune, iar restul de până la 7238 au fost montate în anul 2004, când echipa activa în prima ligă, iar stadionul trebuia să corespundă standardelor impuse de aceasta.

În 2008, ambele tribune au fost complet dotate cu scaune. Peluzele au rămas însă cu bănci de lemn sau chiar fără bănci, doar cu structura de beton. De atunci, investițiile acolo s-au oprit aproape de tot, chiar și întreținerea rămânând la un nivel scăzut.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CÎMPENI

O porție de mici, motiv de scandal la un eveniment din Apuseni. Au intervenit jandarmii din Alba

Publicat

O porție de mici a fost motiv de scandal la un eveniment organizat în Munții Apuseni. Clientul s-a certat cu vânzătorul și fiul acestuia și a fost nevoie de intervenția jandarmilor din Alba. Cei implicați au fost amendați. Jandarmii din Alba au intervenit în aplanarea unui conflict izbucnit din cauza unei „porții de mici”, în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Ohaba a provocat un accident de motocicletă și a vrut să ascundă acest lucru. Un minor a ajuns la spital

Publicat

accident motocicleta

Polițiștii din Sebeș îl cercetează penal pe un tânăr din comuna Ohaba, care, fără a avea permis, a transportat, pe o motocicletă, doi minori și a provocat un accident. Tânărul a vrut să-și ascundă fapta, iar după producerea accidentului a părăsit locul accidentului. Potrivit IPJ Alba, la data de 20 august 2019, polițiștii rutieri din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Miercuri: Zi fierbinte la Alba Iulia. Temperaturile maxime vor depăși cu 7 grade temperaturile normale pentru această perioadă

Publicat

c

Va fi o zi extrem de fierbinte la Alba Iulia. Meteorologii anunță maxime de 32-33 de grade Celsius și minime de 18 grade. Temperaturile normale pentru această perioadă sunt considerate a fi maximele de 25 de grade și minimele de 12. Cel mai cald va fi de la ora 12 la 16, când temperatura resimțită […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat de presă – Beniamin Todosiu, USR Alba: Datoria externă a României a depășit 100 miliarde de euro. Urmează falimentul!

Publicat

Beniamin Todosiu

”După doi ani și jumătate de guvernare PSD-ALDE, datoria externă a României a depășit 100 de miliarde de euro! Doar în primele șase luni din 2019, datoria externă totală a crescut cu 4,25 miliarde euro, iar față de 31 decembrie 2016, majorarea este de aproape 11 miliarde de euro! Cele nouă mari spitale promise a fi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate