Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liber la evenimente publice pe stadionul Cetate Alba Iulia. Primăria a investit 100.000 de euro pentru autorizația ISU

Publicat

stadion

Stadionul Cetate din Alba Iulia va putea, începând din această lună, să fie din nou folosit pentru evenimente publice. Meciuri de fotbal sau alte competiții sportive, concerte sau spectacole vor putea fi organizate din nou pe ”Cetate” . Primăria a reușit să obțină autorizația ISU după ce a investit 100.000 euro.

Potrivit viceprimarului Gabriel Pleșa, banii au fost folosiți pentru lucrări de reamenajare: instalații cu hidranți, uși ignifuge, modificarea căilor de acces, a unor scaune din tribune, instalații de iluminat de avarie. De asemenea, au fost returnate în beton niște trepte exterioare de coborâre din tribune și au fost creeate câteva căi noi de acces.

”Suntem bucuroși că după doi ani de la cererea de obținere a autorizației PSI, după o investiție de peste 100.000 de euro plus TVA și plata unei amenzi, am reușit intrarea deplină în legalitate, în ceea ce privește organizarea competițiilor sportive! Am reușit să refacem complet instalațiile interioare și exterioare a hidranților, am montat paratrăsnet, am modificat uși pentru evacuare, am regrupat scaunele din tribune, am făcut instalație de iluminat interior pentru avarie, am refăcut și am recreat noi cai de acces. Sunt fericit că am reușit acest lucru. Ce pot să vă mai spun este că investițiile în stadion vor continua cu refacerea pistei, completarea scaunelor la peluze, recondiționarea clădirii administrative, o noua împrejmuire a stadionului și chiar instalație de nocturnă. Sigur aceste investiții se vor întinde pe doi, trei ani” a declarat viceprimarul Gabriel Pleșa.

Stadionul ”Cetate” (sau Victoria) din Alba Iulia a fost altădată o mândrie pentru localnici, fiind una dintre cele mai încăpătoare și cochete arene din România, din afara Bucureștiului.

Construit cu o capacitate de 18.000 de locuri și o pistă modernă de atletism, a fost inaugurat în 1982. Inițial, toate locurile de pe stadion erau pe bănci de lemn, cu excepția tribunei oficiale, unde erau scaune. După Revoluție, între anii 1997-1999, s-a încercat înlocuirea lor cu scaune.

S-a renunțat la idee, iar stadionul a rămas, spre supărarea suporterilor, în acest stadiu, până în anul 2002, an în care au început lucrările de renovare a stadionului.

În 2002 au fost montate în jur de 100 de scaune, iar restul de până la 7238 au fost montate în anul 2004, când echipa activa în prima ligă, iar stadionul trebuia să corespundă standardelor impuse de aceasta.

În 2008, ambele tribune au fost complet dotate cu scaune. Peluzele au rămas însă cu bănci de lemn sau chiar fără bănci, doar cu structura de beton. De atunci, investițiile acolo s-au oprit aproape de tot, chiar și întreținerea rămânând la un nivel scăzut.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax