Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liber la vaccinarea cu AstraZeneca. Doritorii se vor putea prezenta la centrele de vaccinare chiar dacă nu au programare

Publicat

foto: vacunasaep.org

Vaccinarea cu AstraZeneca, la liber pentru doritori. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis luni o circulară care permite centrelor de vaccinare să inoculeze la cerere toate persoanele care se prezintă, indiferent dacă au sau nu programare.

Autoritățile vor ca vaccinarea cu AstraZeneca să fie permisă pentru toți cei care solicită să primească acest ser, potrivit Biziday.ro. De altfel, au existat cereri chiar din partea coordonatorilor de centre, care spun că se prezintă în continuare numeroase persoane ce vor să fie imunizate cu AstraZeneca.

Circulara ar urma să fie prezentată într-o conferință de presă în cursul zilei de marți.

  • „Se poate permite vaccinarea fără programare doar în centrele AstraZeneca care nu au locurile ocupate, nu în centrele care au locurile ocupate și listă de așteptare. Se pot vizualiza pe harta interactivă ROvaccinare de pe platforma de programare centrele cu vaccin AstraZeneca, se alege centrul cu locuri libere și se prezintă la vaccinare. Prioritatea se menține pentru cei care au programare, însă se poate permite acolo unde există locuri libere și vaccinarea fără programare”, a declarat Valeriu Gheorghiță pentru G4Media.ro.

Potrivit datelor afișate pe platforma dezvoltată de STS, în urmă cu două zile erau neocupate aproximativ 65.000 de locuri pentru vaccinarea cu AstraZeneca, în timp ce pentru Pfizer, de exemplu, erau neocupate doar 50 de locuri.

Pe listele de așteptare sunt înscrise în jur de 590.000 de persoane, dintre care 550.000 pentru Pfizer, 27.000 pentru Moderna și doar 8.600 pentru AstraZeneca.

sursa: biziday.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax