Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liberalii au stabilit ce miniștri vor intra în guvern. Lucian Bode: Sâmbătă, PNL,PSD și UDMR vor finaliza programul de guvernare

Publicat

Prim-vicepreşedintele PNL, Lucian Bode, a declarat vineri seară, la Antena 3, că la negocierile de sâmbătă dintre partide se va finaliza Programul de guvernare şi se va stabili cuprinsul acordului politic, care va conține data fixă de rotaţie a premierilor și câte ministere va avea fiecare partid.

„Ne vom înţelege şi pe structura Guvernului. Astăzi am agreat Pachetul social, iar mâine, la ora 14.00, reluăm discuţiile pe structura Guvernului şi cred mâine o să avem definitivat Programul de guvernare. Tot mâine vom agrea acordul politic”, a afirmat Lucian Bode, potrivit news.ro.

Potrivit acestuia, în acordul politic care se va semna sâmbătă se va menționa clar „cum va funcţiona coaliţia – un document scris, semnat de liderii care formează coaliţia”.

”Mâine, sâmbătă, la ora 14:00, reluăm discuţiile pe structura Guvernului şi vom putea spune că avem definitivat programul de guvernare şi vom agrea acordul politic. Acesta va spune cum funcţionează coaliţia. Va fi un document scris, semnat de cei patru lideri ai partidelor din coaliţie, PNL, PSD, UDMR şi minorităţi. Vom spune câte ministere ia fiecare partid care face parte din Guvern, vom spune ce se întâmplă la rotaţie, împărţim calendarul următorilor 3 ani în două perioade” a mai spus el potrivit DCNews.ro

Cum se împart ministerele între PSD PNL și UDMR

„Partidul care dă primul ministru și PNL a luat decizia că intră într-un guvern doar dacă dă primul ministru în persoana domnului Nicolae Ciucă, celălalt partid alege unul din cele două ministere avizatoare:

Finanțe sau Justiție, respectiv, celălalt partid are Secretarul general cu rang de ministru.

Dacă noi dăm primul ministru, evident că PSD va alege primul între Ministerul de Finanțe, respectiv Ministerul de Justiție.

Vor alege unul din cele două ministere. (…) Sunt două ministere de forță: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale.

Aici lucrurile sunt clare: un minister se va duce spre PSD, unul către PNL.

După care vin ministerele de dezvoltare. Aici putem vorbi: nu există un grup de trei, de două, vorbim de Ministerul Dezvoltării, de Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul mediului, Ministerul Agriculturii.

Sunt ministere care dezvoltă România. E clar că PNL își dorește să obțină maxim din aceste negocieri. (…) Avem 1.200 de primari care așteaptă de la PNL să își poată implementa programele cu care au candidat. Este legitim să solicităm asta”, a spus Bode, la Antena 3.

Lista posibililor ministri PNL

Potrivit ultimelor discuţii, lista miniştrilor PNL este compusă din:

  • Cristian Buşoi pentru Ministerul Proiectelor Europene sau Ministerul Transporturilor,
  • Alina Gorghiu la Ministrul Justiţiei,
  • Sorin Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei,
  • Virgil Popescu la Ministerul Energiei,
  • Bogdan Aurescu la Ministerul Afacerilor Externe,
  • Lucian Bode la Ministerul Afacerilor Interne şi
  • Bogdan Gheorghiu la Ministerul Culturii.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    sâmbătă, 20.11.2021 at 12:25

    Masa și dansul sâmbătă seara ?

  2. pilu

    sâmbătă, 20.11.2021 at 17:18

    Mai habaucilor, ce o califica pe Gorghiu la Justitie?. De fapt nici cu Predoiu nu era bine. Stati rau la capitolul asta.
    Deageaba aveti atatia primari, daca la impartirea banilor va bateti joc de unii. Asta i se potriveste absentului Catu, de care se pare ca acum toti vreau sa scape, in afara de gulgutierul Rares, care prin luarile lui de pozitie v-au facut de ras.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax