Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liberalii din Alba cer urgentarea dezbaterilor în Parlament pentru învăţământul dual. Simedru: „Ordonanţa, blocată de PSD la Senat”

Publicat

dan simedru Ordonanţa de Urgență nr. 94/2014, prin care se reglementează învățământul dual, este “blocată” la Senat, de PSD, susţin liberalii din Alba. Deputatul PNL Dan Simedru precizează că dezbaterea acesteia trebuie urgentată la Senat, astfel încât să nu fie afectată funcţionarea sistemului de învăţământ profesional dual. În plus, la Camera Deputaţilor au fost depuse amendamente care „corectează” situaţia, potrivit politicianului.

Ordonanţa modifică două acte normative din domeniul învățământului: Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 94/2014, privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011, precum şi Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei.

“Această ordonanță în forma promovată de Guvern și care își produce acum efecte trebuie discutată rapid în Senat pentru că la Camera Deputaților au fost depuse de către PNL o serie de amendamente care corectează și fac funcțional sistemul învățământului dual în România.

Forma OUG, aprobată de Guvernul Ponta a fost aspru criticată înclusiv de către Camera de Comerț Româno-Germană, care a avertizat că noua organizare propusă produce confuzie în sistem, apreciind că reglementările existente încă din 2012 și normele subsecvente sunt suficiente.

Dovada faptului că există deja povești de succes pe acest sistem de învățământ o reprezintă prima promoție din 2014 de absolvenți ai Școlii Profesionale Germane Kronstadt, cu peste 90% dintre elevi angajați de companiile la care au făcut practica, dar și prima promoție de absolvenți ai Școlii Germane Alba Iulia.

De ce încearcă Guvernul să strice o treabă bună și ține blocată la Senat Ordonanța în comisia doamnei Andronescu? Din luna februarie de când a ajuns la Comisia pentru învățământ din Senat până în octombrie putea fi adoptată de zece ori. Cred că teama lor cea mai mare este de fapt că dezbătând această ordonanță va fi repusă pe tapet, fiind la pachet, problema domnului Ponta cu plagiatul și atunci sacrifică sistemul de învățămânr dual pentru liniștea lui Ponta și a lui Dragnea”, transmite deputatul.

Acesta solicită președintei Comisiei pentru învățământ din Senat, Ecaterina Andronescu și președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu să dezbată de urgență acest proiect legislativ care ar urma apoi să fie votat de plenul Senatului, cu amendamentele adoptate de către Camera Deputaților, “agreate de către toate părţile”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax