Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liberalii din Alba, la 143 de ani de la înființarea PNL. Au depus o coroană de flori la statuia lui I.I.C. Brătianu

Publicat

În 24 mai se împlinesc 143 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. Cu această ocazie, liberalii din Alba Iulia au organizat joi o conferință de presă unde s-a discutat despre istoria acestei zile și, alături de primarul Mircea Hava, au depus o coroană de flori la statuia lui Ion I.C. Brătianu, de pe al cărei soclu sunt picate, pe o parte, aproape toate bucățile de gresie. 

Prezent la conferință, istoricul Constantin Inel, membru PNL Alba, a vorbit despre începuturile și evoluția acestui partid, discuție care a ajuns și la fuziunea dintre PNL și PDL, despre care viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa spune că s-a terminat definitiv. Asta deși în interiorul partidului încă există funcții dedicate unora din fostul PNL sau fostul PDL, un exemplu concret fiind viitorul vicepreședinte al CJ Alba, care va fi pus din rândul foștilor susținători ai lui Traian Băsescu.

Legat de istoria partidului și de Ion I.C. Brătianu, liberalii au fost întrebați de ce nu au încercat să repare pentru această aniversare soclul statuii din centrul orașului, de pe care sunt căzute bucăți întregi de gresie. Aceștia spun că astfel de „investiții” sunt mai complicate și necesită parcurgerea unei birocrații destul de stufoase.

„Există un proiect prin care vom reface atât statuile, ați văzut că statuia lui Iuliu Maniu este mult mai distrusă la soclu”, spune viceprimarul Gabriel Pleșa.

Directorul adjunct al Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, Constantin Inel spune despre acest subiect că astfel de monumente sunt de for public și sunt clasate, motiv pentru care reabilitarea lor se poate face doar în baza unor proiecte.

„Din păcate, nu mai sunt normele, nici măcar europene, care să-ți permită să faci ceva fără avizarea acestor proiecte. Acest lucru era deja planificat în ceea ce se întâmplă în Anul Centenarului la Alba Iulia. E adevărat că lucrurile stau uneori jenant când ne gândim că suntem destul de puțin potenți financiar, nu ca și partid, ca și societate, astfel că tot ce înseamnă monumente puse în pericol sunt lăsate pe o listă de așteptare cu prioritate zero”, a declarat Inel.

După conferința de presă, liberalii au depus o coroană de flori la statuia lui Ion I.C. Brătianu din centrul oraşului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. zoro

    marți, 29.05.2018 at 12:39

    Fain soclu este rustic!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax