Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liberalii din Vâlcea vor regiune cu Alba, Sibiul, Hunedoara și Gorj. Susțin că au acordul liderilor PNL din județele respective. Atanasiu neagă

Publicat

O nouă variantă a fost anunţată în contextul reunirii judeţelor în regiuni. În ceea ce priveşte Alba, judeţul ar fi inclus în aceeaşi zonă cu Sibiul, Vâlcea, Hunedoara şi Gorj. Iniţiativa aparţine liderului liberal de la Vâlcea, deputatul Cristian Buican, care susţine că pentru această variantă şi-ar fi dat acordul de principiu şi senatorul liberal albaiulian Teodor Atanasiu. Parlamentarul albaiulian transmite însă că nu a discutat această opţiune şi că informaţia este falsă.

Motivul pentru care reprezentantul liberal vâlcean susţine că judeţele Alba, Sibiu, Vâlcea, Gorj şi Hunedoara s-ar potrivi în aceeaşi regiune ţine de dezvoltarea unor proiecte comune, mai degrabă decât criterii istorice, dând ca exemplu obiective ca Transalpina, autostrada Nădlac-Constanţa (ce va lega Hunedoara, Alba, Sibiu şi Vâlcea), turismul montan din Şureanu-Parâng-Lotru, mineritul şi agricultura.

Acesta a declarat pentru presa locală că pentru această variantă de formare a regiunii şi-au exprimat acordul de principiu prim-vicepreşedintele PNL Klaus Johannis, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, dar şi preşedintele liberalilor din Alba, senatorul Teodor Atanasiu.

Deputatul de Vâlcea intenţionează să transmită un proiect în acest sens către parlamentari, administraţii publice locale şi judeţene, patronate şi sindicatele din judeţele menţionate.

Precizăm că, în opţiunea iniţială, Vâlcea ar intra în Regiunea Sud-Vest, în care ar mai fi cuprinse judeţele Mehedinţi, Gorj, Olt şi Dolj, iar capitala ar fi la Craiova. (surse: turnulsfatului.ro, viatavalcii.ro)

În ceea ce priveşte opinia liberalilor din Alba despre această propunere, vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, reaminteşte că „abia a fost constituită comisia pentru regionalizare, condusă de Klaus Johannis, care primeşte propuneri de la toate judeţele din ţară, o să formulăm un punct de vedere şi al PNL Alba, mai ales că avem unul dintre cei mai buni specialişti din ţară pe probleme de dezvoltare regională – Simion Creţu, directorul ADR Centru”.

Liberalul precizează că senatorul Teodor Atanasiu nu a discutat despre varianta menţionată şi că informaţia că şi-ar fi dat acordul de principiu este falsă.

Florin Roman mai menţionează că este improbabilă modificarea actualelor regiuni, întrucât contractarea de fonduri europene pentru perioada 2014 – 2020 se face pe regiunile de dezvoltare economică din prezent, iar scopul regionalizării este creşterea absorbţiei acestor finanţări europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Heidi

    marți, 04.06.2013 at 20:05

    Sibiu cu Valcea si Gorj, Alba si Hunedoara este o regiune prea mare si prea saraca, in care Sibiul ar fi stors de resurse. Mai mult, ce are Sibiul in comun cu Valcea si Gorj? Absolut nimic. Pentru Valcea si Gorj cred si eu ca este rentabil, dar nu si pentru Sibiu. Este important sa sa tina seama de istoria comuna a viitoarelor regiuni. Sper ca PNL si Johannis sa nu accepte ceva atat de absurd. Valcea si Gorj sunt mai potrivite in regiunea cu

  2. Heidi

    marți, 04.06.2013 at 20:07

    Craiova capitala de regiune. Au mult mai multe in comun, mai ales istorie, traditii, mentalitate. N-am auzit inca o propunere mai stupida ca asta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax