Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liberalii, dispuşi să susțină autorităţile locale pentru „Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană 2020”

Publicat

A fost nevoie de un semnal din partea unor personalităţi din viaţa culturală a judeţului Sibiu, pentru ca albaiulienii şi, în special, reprezentanţii administraţiei publice locale Alba Iulia să îndrăznească să spere că Alba Iulia ar putea deveni, peste câţiva ani, Capitală Culturală Europeană.

Cu puţină voinţă locală, acest lucru are şanse  să se împlinească. Liberalii, marii critici ai contractului dintre firma care reabilitează Cetatea, „Grup Corint” şi municipalitate, sunt dispuşi să facă un consens local pentru ca proiectul să devină realitate.

Directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac, a declarat, recent, că susţine oraşul Alba Iulia la o candidatură din partea României pentru o nouă Capitală Culturală Europeană. Acesta a adus în atenţia publică atât plusurile, cât şi minusurile pe care municipiul nostru le are privind activitatea culturală, însă crede că lipsurile pot fi corectate şi Alba Iulia poate evolua, dacă va exista, bineînţeles, voinţă locală. Pentru a putea intra în competiţia internă pentru Capitala Culturală Europeană, Alba Iulia trebuie să aibă cel puţin o filarmonică şi un teatru. Pentru cel din urmă, autorităţile locale au pregătit un plan care va fi demarat cât de curând.

Liberalul Florin Roman a stat de vorbă cu Directorul Teatrului Naţional din Sibiu, după ce acesta şi-a arătat susţinerea faţă de Alba Iulia, declarând că discuţia a fost fructuoasă şi crede că o poate repeta într-un cadru politic şi instituţional.

„Am această convingere după ce am discutat cu cel care a gestionat proiectul din 2007, domnul Constantin Chiriac, director al Teatrului Radu Stanca din Sibiu, membru în comitetul care alege oraşele capitală europeană.  A fost o discuţie fructuoasă, pe care cred că o putem repeta într-un cadru politic şi instituţional mai larg, în Alba Iulia. Este nevoie de un consens puternic, pe nişte obiective majore de investiţii. O invitaţie a domnului Chiriac în cadrul Consiliului nostru local, dublată de prezenţa liderilor judeţeni de partide şi de personalităţi locale cred că este necesară şi urgentă. E nevoie de o agendă comună”, a declarat Florin Roman.

Din punctul său de vedere, Roman a declarat că investiţiile necesare pentru oraş pentru a intra în competiţie sunt: „finalizarea marilor proiecte de infrastructură care să lege Alba Iulia de Sibiu şi Cluj şi de aeroporturile de acolo – porţiunile de autostradă şi drum expres; lansarea Serbărilor vechii capitale, în perioada 20-30 mai, ca festival cultural internaţional în Alba Iulia (idee mai veche, pe care am lansat-o); schimbarea radicală a modului de a sărbători şi promova Ziua Naţională, pentru a o face cu adevărat o emblemă a oraşului în lume şi în ţară; lansarea unui proiect turistic şi economic sub patronajul Primăriei, pentru construcţia de hoteluri şi infrastructură turistică şi care să pună cu adevărat în valoare Cetatea; discuţii cu oameni de cultură din ţară pentru demararea câtorva evenimente culturale anuale, care să se desfăşoare în Alba Iulia – festivale de teatru, arte şi muzică”.

Liberalul face un apel către toţi albaiulienii şi politicienii din Alba Iulia şi din judeţ să susţină şi să fie în consens pentru susţinerea proiectului „Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană 2020”.

„Avem o şansă cu adevărat mare să scoatem Alba Iulia în lume şi avem şi timpul necesar să o facem. Vom putea pune cu adevărat oraşul nostru pe harta vechilor capitale europene, acolo unde am zis mereu că ar trebui să fim. Alba Iulia ar deveni un oraş în care să îţi doreşti să trăieşti”, a spus Florin Roman.

PNL Alba Iulia va declanşa o campanie de informare şi de dezbateri publice pentru susţinerea proiectului “Alba Iulia – Capitala Culturală Europeană 2020” şi a investiţiilor prioritare, cum sunt teatrul, opera sau filarmonica, sala sporturilor, Festivalul vechii Cetăţi, infrastructura rutieră şi turistică, evenimente care să dea viaţă Cetăţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. daniel

    miercuri, 12.01.2011 at 14:20

    bine ca nu va transformati in biroul de sustinere al PNL doamna Gina STanciu. Ca si la Citynews tot asa faceati numai PNL

    • Gina Stanciu

      miercuri, 12.01.2011 at 21:43

      Domnule Daniel, departe de mine gandul de a ma inrola in politica, de orice culoare. Am fost desemnata sa particip la conferintele PNL, dar daca erati un constant cititor al articolelor scrise de mine atunci vedeati ca am luat declaratii si pozitii de-a lungul timpului de la PDL,PSD, UDMR, UNPR, PC.
      Nu am fost si nici nu o sa fiu sustinatoarea partidelor politice, nu fac politica, doar transmit mai departe informatii, opinii, pozitii…

  2. daniel

    miercuri, 12.01.2011 at 22:08

    ciudat, sa fii mnereu desemnata la acelasi partid nu crezi ? sau doar la acelasi partid… cum de nu ai mers la nici un party pdl si mereu doar la PNL?

    • Gina Stanciu

      joi, 13.01.2011 at 09:42

      @Daniel De unde ati tras concluzia ca am participat doar la conferintele PNL?
      Am mers mai bine de doi ani si la PDL, daca acest partid e marea durere pentru dumneavoastra. Am scris si de la conferintele lor. Merg si acum la conferinte cand organizeaza, daca nu scriu (pt. ca este desemnata o alta persoana sa se ocupe de acest lucru) macar sa fiu informata. Si chiar daca nu particip la toate conferintele, am luat declaratii in nenumarate randuri telefonic sau in diferite imprejurari. Sper ca v-am lamurit pentru ca nu vreau sa mai dau curs la alte comentarii pe aceasta tema.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax