Connect with us
Publicitate

POLITICA

Liberalii reacţionează pentru a se asigura că spitalul din Cugir nu va fi reprofilat

Publicat

Liberalii fac lobby pentru menţinerea Spitalului Orăşenesc Cugir, înainte ca nou-înfiinţata Comisie de muncă, la cererea Instituţiei Prefectului, să facă o analiză de venituri şi cheltuieli, acest lucru fiind necesar la îndeplinirea criteriilor de funcţionare a unităţii de sănătate din Cugir şi a celor din restul judeţului.

Pentru a fi siguri că nu se va ajunge la situaţia în care instituţia medicală să fie propusă pentru comasare sau reprofilare, liberalii din Cugir avertizează încă de pe acum autorităţile desemnate să nominalizeze spitalele neperformante că vor ieşi în stradă, dacă este nevoie, şi nu singuri, ci însoţiţi de cel puţin 1.000 de cugireni care nu vor sa rămână fără servicii medicale specializate, după cum a spus vicepreşedintele PNL Alba, Mihai Nicuşor.

Acesta le cere autorităţilor Puterii să păstreze instituţia sanitară cu funcţionalitatea de acum, mai ales pentru faptul că se “laudă că oraşul Cugir este în proces de dezvoltare economică”, iar în acest caz nu se poate lipsi de spital.

În replică preşedintele executiv al PDL, Ion Dumitrel, a precizat că soluţionarea situaţiei aparţine administraţiei locale: “De spitalul orăşenesc din Cugir răspunde primarul şi consiliul local. Decizia cum va arăta sau dacă în timp va mai fi sau nu spital la Cugir depinde de primar şi consiliul local, nu de Consiliul Judeţean sau de Prefectură. Primarul liberal şi colegii liberali care plâng pe toate drumurile că se închide spitalul din Cugir trebuie să ştie că problema rezolvării acestei situaţii este la Cugir, în primărie şi în mâna primarului”.

 Spitalul din Cugir are 140 de paturi şi deserveşte o populaţie de 25 de mii de locuitori.

Reamintim că, săptămâna trecută, la nivelul judeţului Alba s-a creat un colectiv de lucru format din specialişti ai Direcţiei de Sănătate, Casei de Asigurări de Sănătate, Instituţia Prefectului şi ai Consiliului Judeţean, care vor avea întâlniri cu managerii fiecărei unităţi în parte. Pentru acest lucru s-a stabilit un calendar, iar întâlnirile se vor desfăşura începând de vineri, 14 ianuarie 2011. În urma acestor întâlniri, în funcţie de situaţie, se vor transmite sugestii ministerului de resort, cu posibile propuneri de comasare sau reprofilare, dacă este cazul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax