Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Liberalii scot „tunurile” în lupta electorală: Ordonanța prin care a fost pus sechestru pe averile primarului și viceprimarilor din Alba Iulia

Publicat

Înainte cu două săptămâni de alegeri, liberalii din Alba scot tunurile împotriva liderilor PDL din județ și fac publice informații din dosarele penale în care sunt anchetați aceștia. Potrivit unui document furnizat de PNL Alba, primarul Mircea Hava și viceprimarii Paul Voicu și Ioan Bogățan au sechestru asiguratoriu pe bunurile proprietate personală, instituit de procurori în faza de urmărire penală pentru recuperarea prejudiciului stabilit în dosarul subvențiilor pentru transportul public din Alba. În această cauză, cei trei au calitatea de învinuiți.

Primarul și cei doi viceprimari ai municipiului Alba Iulia sunt cercetați penal în dosarul subvențiilor pentru transportul public din Alba, iar,  potrivit anchetei procurorilor DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia, prejudiciul stabilit în această cauză este de 29.262.265 de lei, bani încasați în perioada 2009-2011 de SC STP SA Alba Iulia de la Primăria Alba Iulia, în contul unor subvenții acordate pentru serviciul de transport public local. „Din declarațiile date de învinuiți după începerea urmăririi penale a rezultat faptul că, pe toată perioada executării contractului de concesiune serviciu transport public local între Primăria Alba Iulia a rezultat fără echivoc că SC STP SA Alba Iulia a solicitat și încasat lunar de la Primărie subvenții pentru funcționalitate conform solicitărilor lunare ale acesteia și că SC STP SA Alba Iulia a achizitionat un soft informatic care permite cunoașterea cu exactitate a numărului de călătorii efectuate pe categorii de călători (…) din mijloacele de probă rezultă că în anul 2009, SC STP SA Alba Iulia a încasat de la Primăria Alba Iulia suma de 8. 750.129 lei, în anul 2010 suma de 9.628.262 lei iar în cursul anului 2011 suma de 10. 883. 874 lei, în total suma de 29.262. 265 lei, motiv pentru care, în cauză, pentru asigurarea recuperării prejudiciului se vor lua măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile și mobile ale învinuiților până la concurența acestei sume” se arată în ordonanța de luare a măsurilor asiguratorii din 09.03.2012.

În acest dosar, primarul Mircea Hava este acuzat alături de ceilalți doi viceprimari de comiterea de infracțiuni la acordarea acestor subvenții. Procurorii DNA  au instituit sechestru asupra celor două proprietăți pe care acesta le deține, pe strada Toporașilor  din Alba Iulia și str. Cireșului  din municipiu.

Viceprimarul Paul Voicu are de asemenea sechestru pe apartamentul pe care îl deține în Alba Iulia pe strada Ioan Alexandru, pe proprietatea de Micești situată pe strada Drăgășani,  precum și pe un alt imobil situat în Bărăbanț.

Viceprimarul Ioan Bogățan are instituit sechestru pe imobilul situat pe strada Octavian Goga din Alba Iulia şi pe un alt imobil situat pe strada Calea Moților din Alba Iulia.

În același document al procurorilor se mai arată că a fost instituit sechestru asiguratoriu până la concurența respectivei sume și pe proprietățile mai multor angajați ai primăriei care au participat la procesul de acordare a subvențiilor către STP Alba Iulia, între care și Teofila Țâr, director economic în cadrul instituției publice.

În ordonanță se precizează că toate documentele contabile au fost semnate de către angajații Primăriei Alba Iulia, iar ordinele de plată treceau prin mâinile viceprimarilor Paul Voicu și Ioan Bogățan.

În dosar sunt învinuite 11 persoane, în total: 8 din primărie, inclusiv primarul Mircea Hava, viceprimarii Ioan Bogăţan şi Paul Voicu, Oliviu Gaspar (Biroul Transport, Liberă Iniţiativă şi Comercial – Direcţia Cheltuieli, Primăria Alba Iulia), secretarul Primăriei, Marcel Jeler, şeful departamentului economic, Teofila Ţâr şi alte trei persoane din cadrul STP, inclusiv directorul Stelian Nicola.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

16 Comentarii

16 Comentarii

  1. primarelul

    luni, 28.05.2012 at 16:09

    doar o parte din uriasul jaf de la Primaria Alba Iulia.

  2. Ionica

    luni, 28.05.2012 at 16:10

    Nu mai scot pe PITICUL ATOMIC SI SCOT TUNURILE acelasi lucru, tot PDL va castiga, li frica cata lume au foast aseara

    • krougar

      luni, 28.05.2012 at 16:55

      ionica, nu fi naiv , nu socoti cei iesiti gura casca la serbarile orasului ,sau la serbarile de orice ca fiind votanti deai vostrii automat, nu de alta dar te imbeti cu apa rece. Vorba voastra , apa trece pietrele raman sau mai aplicat, circul trece problemele reale ale orasului raman.pana maine la aceeasi ora, majoritatea celor iesiti la promenada vor uita ce s-a intamplat si cand vor ajunge la vot, tot cum vor ei vor pune stampila!!!

    • primarelul

      luni, 28.05.2012 at 17:22

      aseara lumea a fost la distractie, nu la vot……
      la distractie au fost si simpatizanti ai lui Hava, si adversari ai acestuia, si indiferenti si oameni din localitatile din jur care nu il pot vota pe Hava.
      Asa ca sa nu luam etalon un concert…..
      Daca face Hava miting electoral si aduna acelasi numar de participanti (sinceri, nu adusi pe baza de tabel….) ar fi altceva
      Asa, a fost doar distractie….

  3. Apolitic

    luni, 28.05.2012 at 18:04

    PDL a jefuit intreg poporul roman !!! PDL trebuie sa dispara de pe scena politica romaneasca. Si Hava si Dumitrel si Peres si ceilalti pedelisti sunt vinovati de FURT DIN BUZUNARELE ROMANILOR , pentru ca au tacut atunci cand boc le-a taiat salariile si pensiile. Asa ceva nu a facut nici un partid in cei 23 de ani de mizerie politica.

  4. ion tiiriac

    luni, 28.05.2012 at 18:10

    Din faximilurile prezentate nu rezulta nimic din ce se spune in stire. masura asiguratorie imbraca mai multa forme. Cert este ca nu rezulta nimic. Poate fi o facatura sau sa confirme DNA. Un fals grosolan. Bogatan nu are sechestru in acest dosar.

    • primarelul

      luni, 28.05.2012 at 20:06

      stai linistit ca are…….are si in dosarul cu Unirea….(echipa de fotbal pe care au jefuit-o)

      Indivizii astia au ***** bani pana si de la echipa de fotbal a orasului…nu le ajungeau milioanele ***** din banii de lucrari publice…….

      Nu m-ar mira ca pana si cavalierii templieri sa fi ***** din cutia milei a catedralei catolice cand s-au jucat cu pelerinele

  5. abramburel

    luni, 28.05.2012 at 18:13

    N-am priceput (poate din cauza exprimarii: „li frica cata lume…” ), a cantat Hava sau Brenciu? Bogatan seamana cu solistul chel de la… dar ce legatura are una cu alta? Cei care au iesit aseara nu au iesit pentru Hava si nici pentru PDL. Poate doar cei pe ale caror tricouri scria: „Echipa lui Calin”

  6. abramburel

    luni, 28.05.2012 at 18:14

    „li frica cata lume au foast aseara”… astia voteaza cu PDL! Va surprinde?

  7. John Doe

    luni, 28.05.2012 at 20:44

    Lasati DNA sa isi faca treaba. Parca vad ca dupa acest articol apar si documentele cu gradina lui Potor facuta pe domeniul public sau cu invartelile de la Cadastru cu semnatura aceluiasi Potor. Asa ca va fi distractie. Paine si circ.

  8. John Doe

    luni, 28.05.2012 at 20:59

    Are dreptate cel care zice ca documentele nu demonstreaza sechestrul. Au incurcat penelistii documentele ?

  9. ion

    luni, 28.05.2012 at 22:12

    fujiti fratilor ca liberalii scot tunurile si astia cat sant de prosti si nu stiu sa traga explodeaza si ne omoara pe toti,asa ca fujit sa ramana ei!!!!

  10. domotek

    marți, 29.05.2012 at 09:07

    sunt sigur că 99,9 % dintre cei care votează cu PDL au fost membrii PCR ….doar comuniştii aveau obloane la ochi precum caii . vorba lui nenea Iancu…bravos neţiune,halal să-ţi fie ! cu aşa conducători…ne merităm soarta !

  11. Florin Pop

    marți, 29.05.2012 at 18:17

    Demotek habar nu ai de istorie. Nu sunt membru PDL dar votez cu PDL. La 26 de ani ti se pare ca am fost membru PCR. Bunicul meu a fost inchis de comunisti datorita opinilor diferite pe care le-a avut. Familia mea va vota cu Mircea Hava. Ti se pare ca suntem comunisti?
    Si care partid din Romania are fondatori care au foste persoane marcante in PCR? Ion Iliescu iti spune ceva?
    Eu il votez pe Mircea Hava nu PDL-ul.
    Ne meritam soarta nu pt.ca votam cu PDL, ci pt.ca oameni ca tine nu studiaza istoria si vorbesc ce le taie capul, fara sa aiba suport.
    Sunt sigur ca daca ti-ai lua obloanele de la ochi(cele despre care vorbesti) si ai judeca realist ai fi mai rezervat in declaratie.

    • primarelul

      marți, 29.05.2012 at 20:47

      ok..inseamna ca tu faci parte din cei 0,01 %
      Ne meritam soarta daca mai sint oameni care il simpatizeaza pe Hava si PDL-ul

  12. ion

    marți, 29.05.2012 at 21:38

    BRAVO FLORINE CA BINE ZICI!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax