Connect with us
Publicitate

POLITICA

Liberalii speră să atragă cel puţin 25.000 de susţinători pentru campania „Alba Iulia 2020, Capitală Culturală Europeană”

Publicat

Liberalul Florin Roman intenţionează să atragă cel puţin 25.000 de albaiulieni în campania „Alba Iulia 2020, Capitală Culturală Europeană”. Acesta a declarat că de săptămâna viitoare se va demara o acţiune de strângere semnături în oraş, liberalii având nevoie, în principal, de sprijinul cetăţenilor pentru înfăptuirea acestui proiect.

Înainte de toate, liberalii au nevoie de susţinerea albaiulienilor pentru sprijinirea proiectului „Alba Iulia 2020, Capitală Culturală Europeană”. Florin Roman speră ca până în luna martie 2012 să se strângă 25.000 de semnături de la albaiulienii care doresc să se înfăptuiască proiectul şi să fie informaţi despre campanie cel puţin 40.000 de cetăţeni.

Roman a lansat o invitaţie pentru colaborare, autorităţilor locale, judeţene, prefecturii, politicienilor, reprezentanţilor instituţiilor culturale şi societăţii civile.

La nivel de ţară, judeţul Alba va intra în concurenţă pentru „Capitala Culturală Europeană 2020” cu oraşele Cluj- Napoca, Timişoara şi posibil Iaşi.

Alba Iulia este în avantaj faţă de celelalte oraşe în primul rând pentru patrimoniul cultural pe care îl deţinem. Infrastructura culturală mai trebuie pusă la punct, iar în acest sens liberalii au primit promisiunea că va fi oferit tot sprijinul din partea oamenilor de cultură care au făcut din Sibiu o capitală culturală. Bineînţeles, autorităţile locale şi judeţene trebuie să se implice mai mult la acest aspect.

Totodată, avem nevoie de accesibilitate la locaţii de cazare. În acest sens, Florin Roman spune că Sibiul nu a avut niciun hotel de 5 stele înainte să devină capitală culturală europeană, cele existente în prezent construindu-se după obţinerea titlului.

Dintre beneficiile pe care le poate obţine Alba Iulia dacă va câştiga titlul în 2020, menţionăm, în primul rând, mai mulţi bani pentru cultură, pentru infrastructura administrativă, ar încuraja investitorii să deschidă afaceri în oraşul nostru şi turismul s-ar dezvolta.

Depunerea candidaturii se va face în anul 2014, până atunci Alba Iulia trebuie să se pregătească cu un proiect bine realizat, pentru asigurarea câştigului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate