Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Libertatea: Ambulanțierii de la SJU Alba au primit costume pentru industria alimentară și ”vizitator în spital”

Publicat

Lipsa echipamentelor de protecție în unitățile medicale nu mai e un secret. Ministerul Sănătății și Comisia Strategică asigură pe toată lumea că ”suntem pregătiți pentru a lupta cu pandemia COVID-19”, dar cadrele medicale aflate în prima linie continuă să reclame că nu sunt protejate, scrie ziarul Libertatea.

Este și cazul la Alba, unde ambulanțierii au reclamat în presa centrală faptul că nu au echipamente potrivite pentru intervenții. 

Alba24 a încercat să obțină răspunsuri de la autoritățile cu activitate relevantă în acest domeniu din județ, însă nimeni nu a putut sau nu a dorit să ofere un răspuns clar legat de situația semnalată. Redăm mai jos textul din Libertatea.ro

”Am ales să nu ne ascundem în fața răului. Venim la muncă știind că vom înfrunta această nenorocire pentru că asta ne este meseria, dar ne simțim dezarmați și deznădăjduiți când vedem că nu avem ceea ce ne trebuie pentru a nu ne contamina și noi”, au explicat pentru Libertatea cadre medicale din cadrul Ambulanței Alba.

În plus, oamenii acuză că „nu avem vestiar în care îmbrăcămintea noastră să fie separată de cea pe care o purtăm pe Ambulanță”.

  • ”Ne e teamă. Suntem trimiși pe teren cu cipici și costum prin care trece apa”, spun angajați ai Serviciului de Ambulanță Alba.

Zilele trecute, șoferii, asistenții și doctorii au primit echipamentul de protecție pentru teren. ”A fost refuzat de pompierii și acceptat de Ambulanță. Am primit un combinezon folosit în industria alimentară, confecționat dintr-un material care nu este impermeabil.

Colegii de la microstația Sebeș s-au pozat cu costumele fleașcă după ce s-au întors după o misiune sâmbătă noapte, când a plouat. Fotografia au pus-o pe grupul de whatsapp ca să o vadă toată lumea”, au povestit ambulanțierii.

Libertatea a verificat caietul tehnic al costumelor îmbrăcate de oamenii de pe Ambulanța Alba. Combinezonul este produs de francezii de la Tidy Professional, iar în fișa tehnică nu apare că s-ar folosi în mediul medical ori că oferă vreo protecție antibacteriană.

”După doi pași rămâi fără ei, iar noi am văzut colegii de la SMURD cu cizme de cauciuc. Este o rușine, dar problema este că suntem expuși în fața coronavirusului și pe lângă faptul că noi ne vom contamina după primul caz, ne punem în pericol și familiile”, au reclamat cadrele medicale din Alba, potrivit jurnaliștilor de la Libertatea.

  • Alba24 a încercat să contacteze autoritățile relevante din domeniu. Niciu una nu a oferit însă un răspuns coerent.
  • Reprezentanții ISU Alba (care coordonează activitatea SJU în această perioadă) spun că au distribuit materialele disponibile inclusiv către ambulanță și că în județ vor sosi în scurt timp noi materiale. Același lucru îl spune și prefectul de Alba, Nicolae Albu.
  • Reprezentanții SJU au spus că un punct de vedere poate oferi doar Grupul pentru Comunicare Strategică.

Sursă: libertatea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Sever

    luni, 23.03.2020 at 17:31

    Vai și amar,ciuma roșie, dragnia, au dispărut, acum avem România tara lucrului bine făcut, sănătate tuturor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate